fbpx

Японски окономияки палачинки със стафиди

Японска класика, преосмислена с европейски оттенък. Отправете вкусовите си рецептори на пътешествие с тези пълни с кисело зеле хрупкави палачинки окономияки, превърнати в незабравимо фюжън изживяване с богат, пикантен сос от стафиди. Отличният умами вкус е благодарение на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

3186 kJ / 761 kcal

Съставки за окономияки

  • 1 яйце

  • 200 г кисело зеле

  • 150 г пшенично брашно

  • 150 мл вода

  • 1 ч.л. семена от кимион

  • 1 ч. л. бакпулвер

  • 50 мл рапично олио

Съставки за соса

Съставки за украса

  • 1 с. л. нарязан пресен лук

  • 1 с. л. сусам

  • 1 с. л. нарязано нори

Приготвяне

  • Киселото зеле се нарязва на ситно. Смесете яйцата с брашното, водата, кимиона и бакпулвера, след което добавете нарязаното кисело зеле. От сместа се оформят окономияки палачинки и се пържат в сгорещено олио за около 5 минути от всяка страна.
  • Маринованите джинджифил и чилито се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти за соса.
  • Изпържените палачинки се нареждат в чиния и се гарнират със соса, пресния лук, нори и сусама.
  • СЪВЕТ: Може да използвате ферментирало мариновано китайско зеле кимчи вместо кисело зеле.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *