Японска класика, преосмислена с европейски оттенък. Отправете вкусовите си рецептори на пътешествие с тези пълни с кисело зеле хрупкави палачинки окономияки, превърнати в незабравимо фюжън изживяване с богат, пикантен сос от стафиди. Отличният умами вкус е благодарение на естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
3186 kJ / 761 kcal
Съставки за окономияки
1 яйце
200 г кисело зеле
150 г пшенично брашно
150 мл вода
1 ч.л. семена от кимион
1 ч. л. бакпулвер
50 мл рапично олио
Съставки за соса
1 с. л. маринован джинджифил
4 с. л. кетчуп
1 с. л. Уорчестър сос
1 ч. л. мед
50 г стафиди
1 с. л. прясна люта чушка
Приготвяне
- Киселото зеле се нарязва на ситно. Смесете яйцата с брашното, водата, кимиона и бакпулвера, след което добавете нарязаното кисело зеле. От сместа се оформят окономияки палачинки и се пържат в сгорещено олио за около 5 минути от всяка страна.
- Маринованите джинджифил и чилито се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти за соса.
- Изпържените палачинки се нареждат в чиния и се гарнират със соса, пресния лук, нори и сусама.
- СЪВЕТ: Може да използвате ферментирало мариновано китайско зеле кимчи вместо кисело зеле.