fbpx

Крем супа от царевица със семки

Насладете се на сладкото, кадифено богатство на тази крем супа от сладка царевица. Гарнирана с хрупкави печени семки и осолена бита сметана, тя е наистина идеалният избор за супа в студените декемврийски дни. Разбира се, умами вкусът е гарантиран от естествено ферментирал соев сос Kikkoman.

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

3784 kJ / 904 kcal

Съставки

  • 80 г лук

  • 30 г масло

  • 200 г замразена или консервирана сладка царевица

  • ½ ч. л. кимион

  • ½ ч. л. риган

  • ½ ч. л. сух чесън

  • ½ ч. л. сушен джинджифил

  • 80 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 400 мл зеленчуков/месен бульон

  • 200 мл кокосово мляко

Съставки за семките

  • 10 г слънчогледови семки

  • 10 г тиквени семки

  • 5 г семена от чиа

Съставки за сметаната

Приготвяне

  • Нарежете лука и го запържете в маслото до златисто кафяво за около 5 минути. След това добавете сладката царевица и подправките и запържете за около 1 минута. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, бульона и кокосовото мляко и оставете да къкри за около 30 минути. След това пасирайте до гладкост.
  • Запечете семената в тиган за около 5 минути, като разбърквате често, докато покафенее.
  • Разбийте студената сметана до правилната консистенция (т.е. докато стане твърда и не променя позицията си, когато купата се обърне с дъното надолу), след това подправете с пушен червен пипер на прах и естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
  • Разсипете сместа от стъпка 1 в две купички, във всяка добавете по 1 порция сметана за разбиване и украсете със запечените семки.
  • СЪВЕТ: Към супата можете да добавите нарязани на кубчета пилешки гърди (при пърженето на лука) или тофу (в края на готвенето).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *