Насладете се на сладкото, кадифено богатство на тази крем супа от сладка царевица. Гарнирана с хрупкави печени семки и осолена бита сметана, тя е наистина идеалният избор за супа в студените декемврийски дни. Разбира се, умами вкусът е гарантиран от естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
3784 kJ / 904 kcal
Съставки
80 г лук
30 г масло
200 г замразена или консервирана сладка царевица
½ ч. л. кимион
½ ч. л. риган
½ ч. л. сух чесън
½ ч. л. сушен джинджифил
400 мл зеленчуков/месен бульон
200 мл кокосово мляко
Съставки за сметаната
100 мл двойна сметана
1 ч. л. пушен сладък червен пипер на прах
Приготвяне
- Нарежете лука и го запържете в маслото до златисто кафяво за около 5 минути. След това добавете сладката царевица и подправките и запържете за около 1 минута. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, бульона и кокосовото мляко и оставете да къкри за около 30 минути. След това пасирайте до гладкост.
- Запечете семената в тиган за около 5 минути, като разбърквате често, докато покафенее.
- Разбийте студената сметана до правилната консистенция (т.е. докато стане твърда и не променя позицията си, когато купата се обърне с дъното надолу), след това подправете с пушен червен пипер на прах и естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
- Разсипете сместа от стъпка 1 в две купички, във всяка добавете по 1 порция сметана за разбиване и украсете със запечените семки.
- СЪВЕТ: Към супата можете да добавите нарязани на кубчета пилешки гърди (при пърженето на лука) или тофу (в края на готвенето).