Обичам гости, обичам да измислям меню за гости, обичам, когато гостите ми останат доволни. В събота мои приятели дойдоха в моя дом, а аз им сготвих кюфтета с риба, подправени с Кикоман соев сос. Беше вкусно, смяхме се и прекарахме чудесно. Ето и самата рецепта, както биха я сготвили и в Япония.
Продукти:
450 г филе от риба, сварена на пара
1 яйце
100 г галета
6 стръка пресен лук
2 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. рибен сос
пресен джинджифил
1 скилидка чесън
Сок от 1 лимон
Сол на вкус
Бял пипер
Брашно
4 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата и я оставяме да изстине. Поставяме я в купа и добавяме яйцето, галетата, лука, соевият и рибен сос, чесъна, джинджифила и лимоновия сок. Овкусяваме сместа със сол и пипер и разбъркваме добре. От нея оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно, за да запазят формата си.
Пържим ги в горещо олио, като ги поставяме внимателно в тигана, така че да не се допират едно до друго. Когато придобият златист цвят, ги поставяме върху салфетка, за да се попие олиото.
Сервираме ги топли с гарнитура от салата и полети с лимонов сок по желание.
За компания на кюфтенцата сготвих още:
Класически пържен ориз