Това са съвсем различни палачинки, от тези, които познавате, защото са от царевично нишесте и Кикоман соев сос. Оставам вярна на идеята ми за този блог – всеки път да ви споделям нова, неизвестна за вас рецепта. Надявам се, че това ви вдъхновява за нови кулинарни подвизи в кухнята и нов поглед към кулинарното изкуство. Има вариант да изключите захарта от продуктите и така да ги сервирате със солена плънка.
Продукти:
4 яйца
3 с.л. царевично нишесте
2 ч.л. Кикоман соев сос
1/2 ч.л. захар
олио
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата в голяма купа с телена бъркалка. Към тях добавяме 1/2 ч.ч. вода, царевичното нишесте, соевия сос и захарта и разбъркваме добре готовата палачинкова смес. На котлона поставяме намазан с олио голям тиган за палачинки и изчакваме той да загрее, а след това намаляваме температурата. Пържим палачинките с желана дебелина, като внимаваме да не залепват, добавяйки олио върху тигана през 1-2 палачинки.
С какво да ги напълним и сервираме – това оставям на вашите желания!
А с какво да ги комбинирате? Например, ако планирате следобедно гости, вижте моите предишни рецепти от раздел “Предястия“.
раздел “Предястия”