Пролетта ни кара да посягаме все по-често към пресните салати. И като става дума за японски рецепти, разбира се, тази салата е подправена с Кикоман оризов оцет и Кикоман соев сос. Има ли гладни? Няма да чакаме дълго, защото тази експресна салата “Далечен Изток” ще ни отнеме 10 минути с моята скорост на готвене. Да започваме!
Продукти:
1 зелена салата
1 морков, обелен и настърган
Кориандър или магданоз на вкус
2 с.л. Кикоман оризов оцет
4 ч.л. Кикоман соев сос
1 с.л. печени сусамови семена
2 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Измиваме салатата айсберг и я нарязваме на ситно, към нея в голяма купа добавяме моркова и магданоза/кориандъра. В това време в буркан с винтова капачка смесваме оцета, соевия сос, сусамовите семена, захарта и 1 с.л. вода. Дресингът разбъркваме с енергични движения докато захарта не се стопи. След това заливаме салатата с готовата смес.