fbpx

Мариновано в лук задушено телешко и салата от джинджифил

Изкусително крехки телешки пържоли, изпечени до съвършенство и елегантно съчетани с освежаваща салата и уникалната немска гарнитура шпетцле. Независимо дали готвите за семейството си или очаквате гости, този кулинарен шедьовър със сигурност ще остави траен отпечатък и за най-взискателния вкус! Комбинацията от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman Терияки с препечен сусам пък носи незаменимия умами вкус.

Детайли

Порции

4

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

4110.9 kJ / 980.2 kcal

Съставки за гарнитурата (шпетцле)

Съставки за месото

Съставки за салатата

Приготвяне

  • Пресейте брашното в купа. Бавно добавете яйцата, соевия сос Kikkoman и млякото и разбъркайте. Разбийте тестото енергично с плоска ръка за около 5 минути, като държите купата здраво на място. Тестото трябва да стане толкова еластично, че омесеният въздух да излиза на мехурчета. След като това стане, оставете тестото за шпецле да престои 30 минути
  • Телешките пържоли (филе) се запържват в загрят тиган с олио за около 2 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги оставете настрана
  • Обелете лука и го нарежете. Сега запържете лука в същия тиган като месото, докато омекне и деглазирайте с телешки бульон и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Добавете обратно пържолите и ги оставете да се изпекат за 10 минути във фурната при 130 °C горна и долна топлина, така че да станат добре и средно изпечени.
  • Измийте магданоза и откъснете листата. Обелете и настържете на ситно морковите и джинджифила. Смесете заедно естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman Терияки с препечен сусам и сока от лайм, за да направите марината. Комбинирайте всичко, разбъркайте добре и мариновайте до сервиране
  • Кипнете около 3 л подсолена вода. Изцедете тестото за шпетцала през преса във вряща подсолена вода. Варете, докато той не изплува на повърхността на водата.
  • СЪВЕТ: Преди сервиране добавете малко масло към шпетцела. Това предпазва от слепване, а маслото придава допълнителен богат вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *