fbpx

Днес е Международният ден на готвача

На 20 октомври се чества Международният ден на готвача. International Chef’s Day се празнува в повече от 70 страни, за първи път през 2004 г. И понеже голяма част от Ойши блога за японска култура е посветена на японската кухня, считам, че днес е и мой празник. И на всички, които влизат всеки ден в кухнята (бъдете честни, ако пропускате дори един ден пред печката, този ден е вашият 🙂

Казват, че добрият готвач е този, който “говори” с храната на “ти”, който може от един продукт да направи 100 ястия и който в кухнята е едновременно ураган, търпелив и внимателен. Той никога не е казва, че всичко знае, обича да експериментира и готвенето никога не му омръзва.

Честит празник на всички царе на уок тиганите, тенджерите, черпаците, соевите сосове и на останалите подправки! Бъдете щастливи, здрави и ненадминати в своите вкусни изненади!

Със сигурност ще го отбележа с гала вечеря, със специален подбор на любими рецепти и с верни приятели! Приключвам с писането, за да започна с готвенето.

Интервю с готвачи:

Лъчезар Иванов разказва как се прави автентично суши

 Дарин Стойков – как се готви със соев сос Кикоман

Кийоши Хайамизу: Всеки може да готви японска кухня, ако има сериозно отношение

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.