Май всички обичат кюфетата – от малките деца до възрастните. Те са добри и за гости, и за всеки ден, и да ги занесеш на работа в кутийка за обяд, и за пикник, и за парти. Ето моето предложение за вас – Korokke – японски кюфтета от телешка кайма и варени, смачкани картофи. Участието на Кикоман соевия сос прави вкуса на рецептата автентично японски. Е, да започваме:
Необходими продукти:
6 големи картофа
1 с.л. оло, плюс достатъчно количество за дълбоко пържене
1 средна глава лук, нарязан
½ телешка кайма
¼ ч.ч. Кикоман соев сос
½ ч.ч. брашно
2 яйца
2 ч.ч. галета
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на едри кубчета, след което ги сваряваме в подсолена вода. Изцеждаме ги от водата и ги смачкваме с вилица. Докато картофите врат, в тиган сипваме 1 с.л олио и запържваме лука за 3-5 минути. Добавяме телешката кайма, разбъркваме, за да се смеси с лука и готвим до готовност. Добавяме соевия сос Кикоман и дърпаме тигана от котлона.
Смесваме картофите и каймата в голяма купа, овкусяваме сместа със сол и черен пипер и я оставяме добре да изстине. Оформяме с ръце парти кюфтета. Всяко едно овалваме последователно в брашно, разбитите яйца и галетата, смачкваме ги леко с ръка, да станат по-плоски и ги изпържваме в силно нагрято олио. Изцеждаме ги върху домакинска хартия. Серивираме ги с любимата си салата и/или ориз.
Препоръчвам:
Шарена нудъл салата
Класически пържен ориз