В апетитно настроение започвам днешната си публикация. Надявам се описанието на моята японска рецепта с пиле и Кикоман соев сос да събуди и вашето желание за хапване. Не е трудно да се сготви – опитайте 🙂
Продукти:
480 г пилешки гърди
240 г гъби по избор
3 стръка зелени аспержи – можем да ги заменим с броколи
200 мл сметана за готвене
20 г средно люта горчица
30 г сладка горчица – Дижон
3 с.л. Кикоман соев сос
чери домати
див лук – можем да го заменим с млад пресен зелен лук
сол
черен пипер
олио
малко брашно
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите, чери доматите и аспержите и ги запържваме в малко олио. В това време пилешките гърди режем на лентички и ги поръсваме със сол и пипер, след това ги овалваме в брашно. Отстраняваме зеленчуците от тигана и на тяхно място запържваме пилешкото.
Почистваме тигана от мазнината и в него смесваме сметаната, горчицата и соевия сос и ги докато врат разбъркваме добре. Към тях добавяме зеленчуците и пилешките филенца и продължаваме да разбъркваме докато соса не се сгъсти. Сервираме с гарнитура от ориз, нарязан на ситно див лук и чери домати.
Какво да прави компания на това вкусно японско пиле? Предлагам ви:
Морска салата с японски соев сос
Японска червена супа с водка