fbpx

Хумус от тиква

Днес ти предлагаме страхотна рецепта не просто за хумус, а за хумус с властелина на сезона – тиквата. С особено мек и леко сладникав вкус, този хунус е чудесен избор за всякакви поводи или просто за една лека следобедна закуска с препечени филийки. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за приготвяне

15 минути

Калории

728 kJ / 306 kcal

Съставки

  • 250 г сварен нахут

  • 50 г тахан

  • 70 г тиквено пюре

  • 1 скилидка чесън

  • 1 с.л. зехтин

  • сокът от половин лимон

  • 100 мл студена вода

  • 1 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 4 моркова

  • 100 г крутони

  • 1 с.л. слънчогледови белени семки

  • 1 с.л. магданоз

Приготвяне

  • Поставете изплакнатия нахут в кухненски робот. Добавете тиквеното пюре, тахана, чесъна, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и всички течни съставки (зехтин, вода и лимонов сок) и разбъркайте докато не се получи еднородна смес.
  • Сложете сместа в чиния, поръсете със зехтин, поръсете го и с малко слънчогледови семки и магданоз. Сервирайте с моркови и крутони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.