Днес ти предлагаме страхотна рецепта не просто за хумус, а за хумус с властелина на сезона – тиквата. С особено мек и леко сладникав вкус, този хунус е чудесен избор за всякакви поводи или просто за една лека следобедна закуска с препечени филийки. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за приготвяне
15 минути
Калории
728 kJ / 306 kcal
Съставки
250 г сварен нахут
50 г тахан
70 г тиквено пюре
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
сокът от половин лимон
100 мл студена вода
4 моркова
100 г крутони
1 с.л. слънчогледови белени семки
1 с.л. магданоз
Приготвяне
- Поставете изплакнатия нахут в кухненски робот. Добавете тиквеното пюре, тахана, чесъна, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и всички течни съставки (зехтин, вода и лимонов сок) и разбъркайте докато не се получи еднородна смес.
- Сложете сместа в чиния, поръсете със зехтин, поръсете го и с малко слънчогледови семки и магданоз. Сервирайте с моркови и крутони.