fbpx

Тиквен сос с ябълки, джинджифил и сусам

Само като видите съставките, ще се съгласите, че този фантастичен дип или сос за Вашата салата е не само уникално вкусен, но и истинска витаминозна бомбичка към ястието, което ще овкусите с него. Комбинацията от естествено ферментирал соев сос Kikkoman LIGHT, тиква, мед, ябълки и джинджифил превръща тази рецепта в перфектната добавка към здравословното дневно меню!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

511 kj / 122 kca

Съставки

Приготвяне

  • Почистете ябълките, обелете тиквата, отстранете семките и дръжките, нарежете на кубчета. Запържете на слаб огън, докато омекне и се разпадне, пасирайте. Добавете всички подправки, разбъркайте добре и гответе 2-3 минути.
  • Изсипете соса в чисти и сухи чаши, покрийте с капаци и сложете в предварително загрята фурна. Печете на максимум 120°C за около 30 минути. Оставете да се охлади за една нощ; не обръщайте с главата надолу.
  • Сосът е перфектен като готова мазнина за хляб или дип за закуски, пържени храни, месо, риба или морски дарове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.