Само като видите съставките, ще се съгласите, че този фантастичен дип или сос за Вашата салата е не само уникално вкусен, но и истинска витаминозна бомбичка към ястието, което ще овкусите с него. Комбинацията от естествено ферментирал соев сос Kikkoman LIGHT, тиква, мед, ябълки и джинджифил превръща тази рецепта в перфектната добавка към здравословното дневно меню!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
511 kj / 122 kca
Съставки
250 г тиква Хокайдо
250 г кисели ябълки
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. смлян на прах джинджифил
2 с.л. липов мед
2 ч.л. пектин
3 с.л. смлян сусам
Приготвяне
- Почистете ябълките, обелете тиквата, отстранете семките и дръжките, нарежете на кубчета. Запържете на слаб огън, докато омекне и се разпадне, пасирайте. Добавете всички подправки, разбъркайте добре и гответе 2-3 минути.
- Изсипете соса в чисти и сухи чаши, покрийте с капаци и сложете в предварително загрята фурна. Печете на максимум 120°C за около 30 минути. Оставете да се охлади за една нощ; не обръщайте с главата надолу.
- Сосът е перфектен като готова мазнина за хляб или дип за закуски, пържени храни, месо, риба или морски дарове.