fbpx

Тарт с тиква, чедър и карамелизиран лук

Бърз и лесен за приготвяне, този тиквен тарт е чудесен избор за сутрешна закуска или за лека кино вечеря. Трябват ви само около 10-ина минути подготовка и още около 40 минути печене във фурната и тази есенна “пица” ще ви очарова с превъзходния си наситен вкус. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

2506 kJ / 599 kcal

Съставки за тарта

  • 200 г бяло брашно

  • 100 г масло

  • 70 г котидж сирене или извара

Съставки за пълнежа

  • 200 г тиквено пюре

  • 50 г котидж сирене или извара

  • 100 г чедър

допълнителни Съставки

Приготвяне

  • Загрейте фурната на 190 градуса.
  • Смесете брашното и маслото. Добавете котидж сиренето / изварата и замесете гладко тесто. Поставете го във форма за тарт (диаметър 24 см) и го оставете в хладилника.
  • Смесете тиквеното пюре с котидж сиренето / изварата и настъргания чедър. Сместа се нанася върху охладения блат и се пече около 40 минути.
  • Нарежете лука на филийки. Глазирайте го в масло, след това добавете мед и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Разбъркайте и когато започне да се карамелизира, нанесете върху тартата. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *