Бърз и лесен за приготвяне, този тиквен тарт е чудесен избор за сутрешна закуска или за лека кино вечеря. Трябват ви само около 10-ина минути подготовка и още около 40 минути печене във фурната и тази есенна “пица” ще ви очарова с превъзходния си наситен вкус. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
2506 kJ / 599 kcal
допълнителни Съставки
150 г червен лук
20 г масло
15 г мед
1 с.л. магданоз
Приготвяне
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Смесете брашното и маслото. Добавете котидж сиренето / изварата и замесете гладко тесто. Поставете го във форма за тарт (диаметър 24 см) и го оставете в хладилника.
- Смесете тиквеното пюре с котидж сиренето / изварата и настъргания чедър. Сместа се нанася върху охладения блат и се пече около 40 минути.
- Нарежете лука на филийки. Глазирайте го в масло, след това добавете мед и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Разбъркайте и когато започне да се карамелизира, нанесете върху тартата. Поръсете с магданоз и сервирайте.