fbpx

Печени круши с горгонзола и лешници

Това вегетарианско ястие съчетава сладостта на печените круши с пикантността на горгонзолата, хрупкавите печени лешници и деликатните флорални нотки на дресинга от бъз. Идеално като предястие или леко основно ястие за двама. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman Тамари: без глутен.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

7 минути

Калории

260 kcal / 1088 kJ

Съставки

  • 2 зрели круши, разполовени и без сърцевина

  • 15 мл зехтин

  • 50 г горгонзола, натрошена

  • 25 г лешници, печени и нарязани

  • 10 г пресни листа от мента

  • 2 с. л. сироп от бъз

  • 1 с. л. екстра върджин зехтин

  • 1 с. л. бял винен оцет

  • 1 с. л. Kikkoman Тамари: без глутен

  • ¼ ч.л. прясно смлян черен пипер

Приготвяне

  • Разбийте заедно сиропа от бъз, екстра върджин зехтин, бял винен оцет и Kikkoman Тамари: без глутен в малка купа. Подправете с прясно смлян черен пипер.
  • Загрейте грила на силен огън. Намажете леко половинките круши със зехтина. Печете ги с разрязаната страна надолу за 3-4 минути, докато се появят следи от грила и крушите леко омекнат. Обърнете и печете на грил за още 2-3 минути.
  • Подредете печените половинки круши в чиния за сервиране и поръсете всяка половинка с натрошената горгонзола и печените лешници. Полейте обилно с дресинга от бъз и гарнирайте с пресни листа от мента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *