Това вегетарианско ястие съчетава сладостта на печените круши с пикантността на горгонзолата, хрупкавите печени лешници и деликатните флорални нотки на дресинга от бъз. Идеално като предястие или леко основно ястие за двама. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с Kikkoman Тамари: без глутен.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
7 минути
Калории
260 kcal / 1088 kJ
Съставки
2 зрели круши, разполовени и без сърцевина
15 мл зехтин
50 г горгонзола, натрошена
25 г лешници, печени и нарязани
10 г пресни листа от мента
2 с. л. сироп от бъз
1 с. л. екстра върджин зехтин
1 с. л. бял винен оцет
1 с. л. Kikkoman Тамари: без глутен
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
Приготвяне
- Разбийте заедно сиропа от бъз, екстра върджин зехтин, бял винен оцет и Kikkoman Тамари: без глутен в малка купа. Подправете с прясно смлян черен пипер.
- Загрейте грила на силен огън. Намажете леко половинките круши със зехтина. Печете ги с разрязаната страна надолу за 3-4 минути, докато се появят следи от грила и крушите леко омекнат. Обърнете и печете на грил за още 2-3 минути.
- Подредете печените половинки круши в чиния за сервиране и поръсете всяка половинка с натрошената горгонзола и печените лешници. Полейте обилно с дресинга от бъз и гарнирайте с пресни листа от мента.