Тази питка за пикник съчетава маринована агнешка шаурма, спанак и ядки в хрупкава питка, покрита със сос от печен чесън. Идеална за пикници или събирания, тя е вкусна и може да се носи със себе си. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman Терияки с чесън.
Детайли
2
70 минути
10 минути
550kcal / 2300kJ
Съставки
200 г агнешка плешка, нарязана на тънки филийки
2 скилидки чесън, нарязани
2 с. л. натурално кисело мляко
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. червен пипер на прах
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. смляна канела
Съставки за соса
1/2 глава чесън
1 щипка сол
2 с. л. Kikkoman Терияки с чесън
2 с. л. зехтин
2 с. л. гръцко кисело мляко
Допълнително
1 малък хляб
50 г пресен спанак
80 г сирене лабне
60 г смесени ядки (напр. бадеми, орехи или кашу), нарязани
Приготвяне
- Смесете чесъна, натуралното кисело мляко, лимоновия сок, зехтина, смления кимион, червения пипер на прах, смления кориандър, смляната канела и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Добавете тънко нарязаната агнешка плешка, намажете равномерно, покрийте и охладете в хладилник за поне 1 час.
- Загрейте олиото в тиган на силен огън. Запържете маринованите филийки агнешко месо за 5–7 минути, докато покафенеят и се сготвят добре. Оставете настрана.
- Загрейте фурната до 200 °C. Отрежете горната част на главата чесън и я поръсете със зехтина и щипка сол. Увийте във фолио и печете 30-40 минути, докато стане златистокафяво и омекне. След като изстине, изстискайте и смачкайте скилидките. Смесете с Kikkoman Терияки с чесън и гръцкото кисело мляко.
- Отрежете горната част на хляба и издълбайте пулпата от хляба, оставяйки „купа“ и „капак“. Разпределете соса от печен чесън върху дъното на купата за хляб. Поставете отгоре сварената агнешка шаурма, сиренето лабне, пресните листа спанак и нарязаните ядки.
- Поставете обратно горната част на хляба, увийте го плътно в хартия за печене или фолио за транспортиране и го нарежете на порции за сервиране.