fbpx

Питка с агнешка шаурма и чеснов сос

Тази питка за пикник съчетава маринована агнешка шаурма, спанак и ядки в хрупкава питка, покрита със сос от печен чесън. Идеална за пикници или събирания, тя е вкусна и може да се носи със себе си. Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman Терияки с чесън.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

70 минути

Време за готвене

10 минути

Калории

550kcal / 2300kJ

Съставки

  • 200 г агнешка плешка, нарязана на тънки филийки

  • 2 скилидки чесън, нарязани

  • 2 с. л. натурално кисело мляко

  • 1 с. л. лимонов сок

  • 1 с. л. зехтин

  • 1 ч. л. смлян кимион

  • 1 ч. л. червен пипер на прах

  • 1/2 ч. л. смлян кориандър

  • 1/2 ч. л. смляна канела

  • 4 с. л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

Съставки за соса

Допълнително

  • 1 малък хляб

  • 50 г пресен спанак

  • 80 г сирене лабне

  • 60 г смесени ядки (напр. бадеми, орехи или кашу), нарязани

Приготвяне

  • Смесете чесъна, натуралното кисело мляко, лимоновия сок, зехтина, смления кимион, червения пипер на прах, смления кориандър, смляната канела и естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Добавете тънко нарязаната агнешка плешка, намажете равномерно, покрийте и охладете в хладилник за поне 1 час.
  • Загрейте олиото в тиган на силен огън. Запържете маринованите филийки агнешко месо за 5–7 минути, докато покафенеят и се сготвят добре. Оставете настрана.
  • Загрейте фурната до 200 °C. Отрежете горната част на главата чесън и я поръсете със зехтина и щипка сол. Увийте във фолио и печете 30-40 минути, докато стане златистокафяво и омекне. След като изстине, изстискайте и смачкайте скилидките. Смесете с Kikkoman Терияки с чесън и гръцкото кисело мляко.
  • Отрежете горната част на хляба и издълбайте пулпата от хляба, оставяйки „купа“ и „капак“. Разпределете соса от печен чесън върху дъното на купата за хляб. Поставете отгоре сварената агнешка шаурма, сиренето лабне, пресните листа спанак и нарязаните ядки.
  • Поставете обратно горната част на хляба, увийте го плътно в хартия за печене или фолио за транспортиране и го нарежете на порции за сервиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *