fbpx

Чили мак с пилешко месо и мак енд чийз със сирене

Неповторима смес от чили кон карне и мак енд чийз, приготвена с кайма от пилешко месо и соев сос за богато и засищащо ястие – идеално за всеки повод и във всякаква компания! Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с класическата червена капачка Kikkoman естествено ферментирал соев сос.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

40 минути

Калории

5260 kJ /1256 kcal

Съставки

  • 300 г кайма от пилешки гърди

  • 4 с. л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • 1 глава лук

  • 3 скилидки чесън

  • 1 люта чушка

  • 50 мл олио за пържене

  • 400 г нарязани консервирани домати

  • 400 мл бульон (зеленчуков или пилешки)

  • ½ ч. л. смлян кимион

  • ½ ч. л. смлян кориандър

  • 1 ч. л. смлян сладък пипер

  • 70 г консервиран черен боб

  • 70 г консервирана царевица

  • 150 г настърган чедър

  • 200 г макарони

  • 1 щипка сол

  • 1 щипка черен пипер

  • 1 шепа пресен кориандър (за гарниране)

Приготвяне

  • Смесете месото с Kikkoman естествено ферментирал соев сос, докато се покрие равномерно.
  • Нарежете лука, чесъна и лютата чушка.
  • Загрейте олиото в тиган. Добавете месото и го накъсайте на по-малки парченца. Пържете, докато започне да покафенява. Добавете лука, чесъна и лютата чушка и пържете заедно, докато лукът омекне. Добавете доматите, бульона и подправките и оставете да къкри покрито за около 15 минути.
  • Добавете боба и царевицата и гответе още 15 минути.
  • Добавете настърганото сирене в тигана с доматите и сместа от боб.
  • Сварете макароните в подсолена вряща вода, докато станат ал денте. След като се сварят и отцедят, веднага ги смесете с чилито. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте, поръсени с пресен кориандър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *