Неповторима смес от чили кон карне и мак енд чийз, приготвена с кайма от пилешко месо и соев сос за богато и засищащо ястие – идеално за всеки повод и във всякаква компания! Насладете се на храната на открито и открийте природата на умами с класическата червена капачка Kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
40 минути
Калории
5260 kJ /1256 kcal
Съставки
300 г кайма от пилешки гърди
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 люта чушка
50 мл олио за пържене
400 г нарязани консервирани домати
400 мл бульон (зеленчуков или пилешки)
½ ч. л. смлян кимион
½ ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. смлян сладък пипер
70 г консервиран черен боб
70 г консервирана царевица
150 г настърган чедър
200 г макарони
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 шепа пресен кориандър (за гарниране)
Приготвяне
- Смесете месото с Kikkoman естествено ферментирал соев сос, докато се покрие равномерно.
- Нарежете лука, чесъна и лютата чушка.
- Загрейте олиото в тиган. Добавете месото и го накъсайте на по-малки парченца. Пържете, докато започне да покафенява. Добавете лука, чесъна и лютата чушка и пържете заедно, докато лукът омекне. Добавете доматите, бульона и подправките и оставете да къкри покрито за около 15 минути.
- Добавете боба и царевицата и гответе още 15 минути.
- Добавете настърганото сирене в тигана с доматите и сместа от боб.
- Сварете макароните в подсолена вряща вода, докато станат ал денте. След като се сварят и отцедят, веднага ги смесете с чилито. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте, поръсени с пресен кориандър.