fbpx

Фокача с тиквички и маслини

Тази фокача е една от любимите ни рецепти за италиански хляб, защото е безкрайно вкусна, супер лесна за приготвяне и определено изглеждаща много апетитно. Което, както знаем, е от значение, когато подготвяш трапезата. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

60 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

1470 kJ / 351 kcal

Съставки за тестото

  • 15 г прясна мая

  • 10 г захар

  • 350 г бяло брашно

  • 220 мл топла вода

  • 10 г зехтин

Съставки за "плънката"

Приготвяне

  • Покрийте маята със захарта и я оставете да се разтвори. Смесете всички съставки за тестото с маята и месете около 10 минути. Оставете настрана покрито, за да набъбне хубаво.
  • Загрейте фурната на 190 градуса.
  • Нарежете тиквичките на полуфилийки и ги смесете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Сложете тестото в тава за печене (21х25 см), намажете го със зехтин и го оставете за 30 минути. След това притиснете внимателно тиквичките и маслините в тестото, поръсете го с розмарин и печете около 30 минути на 190 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *