fbpx

Фокача с тиквички и маслини

Тази фокача е една от любимите ни рецепти за италиански хляб, защото е безкрайно вкусна, супер лесна за приготвяне и определено изглеждаща много апетитно. Което, както знаем, е от значение, когато подготвяш трапезата. Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

60 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

<strong>1470 kJ / 351 kca</strong>l

Съставки за тестото

  • 15 г прясна мая

  • 10 г захар

  • 350 г бяло брашно

  • 220 мл топла вода

  • 10 г зехтин

Съставки за "плънката"

Приготвяне

  • Покрийте маята със захарта и я оставете да се разтвори. Смесете всички съставки за тестото с маята и месете около 10 минути. Оставете настрана покрито, за да набъбне хубаво.
  • Загрейте фурната на 190 градуса.
  • Нарежете тиквичките на полуфилийки и ги смесете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Сложете тестото в тава за печене (21х25 см), намажете го със зехтин и го оставете за 30 минути. След това притиснете внимателно тиквичките и маслините в тестото, поръсете го с розмарин и печете около 30 минути на 190 градуса.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.