Тази фокача е една от любимите ни рецепти за италиански хляб, защото е безкрайно вкусна, супер лесна за приготвяне и определено изглеждаща много апетитно. Което, както знаем, е от значение, когато подготвяш трапезата. Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
60 минути
Време за готвене
30 минути
Калории
1470 kJ / 351 kcal
Съставки за "плънката"
80 г тиквички
30 г маслини без костилка
10 г зехтин
щипка розмарин
Приготвяне
- Покрийте маята със захарта и я оставете да се разтвори. Смесете всички съставки за тестото с маята и месете около 10 минути. Оставете настрана покрито, за да набъбне хубаво.
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- Нарежете тиквичките на полуфилийки и ги смесете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Сложете тестото в тава за печене (21х25 см), намажете го със зехтин и го оставете за 30 минути. След това притиснете внимателно тиквичките и маслините в тестото, поръсете го с розмарин и печете около 30 минути на 190 градуса.