fbpx

Kikkoman фалафели

Едва ли има по-подходяща и вкусна рецепта за днешния ни #MeatlessMonday! Тези страхотно вкусни фалафели се приготвян буквално за минути, като ви съветваме още предишната вечер да сте накиснали нахута. Естествено ферментиралият соев сос Kikkoman придава уникален умами вкус и на самата смес за фалафелите, и на лука, и на дресинга. Красиво, лесно, бързо и уникално вкусно!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

4,5 часа

Време за готвене

5 минути

Калории

Съставки

Съставки за лука

Съставки за дресинга

  • 2 с.л. фъстъчено масло

  • 1 с.л. сусамово масло

  • 2 с.л. вода

  • 2 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 4 с.л. зехтин

  • 1 с.л. лимонов сок и кората от 1 лимон

  • 1 голямо цвекло

  • 2 моркова

  • 1 консерва нахут

  • 1 италианска цикория

  • пресен кориандър

Приготвяне

  • Накиснете изсушения нахут в студена вода за минимум 8 часа. Отцедете водата и сложете нахута в кухненски робот и нарежете на ситно. Добавете нарязания червен лук, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, чесъна, кимиона, тахана, солта и кориандъра и разбийте, докато стане гладка консистенция. Подправете с лимонова кора и сок. Направете фалафели и ги изпържете в загрята на 170°C мазнина за 3-4 минути.
  • Нарежете лука на тънки филийки. Оставете оцета, водата, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, захарта и дафиновия лист да заврят, докато захарта се разтопи. Сложете лука в оцетната смес и оставете да се маринова поне 30 минути.
  • Смесете фъстъчено масло, сусамово масло, вода, естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, зехтин и лимонов сок и кора за дресинг. Подправете с прясно смлян черен пипер.
  • Нарежете цвеклото и моркова на спирали или тънки лентички и разбъркайте с част от дресинга. Смесете нахута с малко дресинг. Поставете листата цикория в 4 купи. Отгоре сложете зеленчуците, нахута, маринования лук и фалафелите. Гарнирайте с пресен кориандър и още дресинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *