fbpx

Двойно шоколадово брауни с карамелен сос

Класическа рецепта за класически шоколадов брауни вкус и уникалния умами аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, който превръща карамелената заливка в неповторимо допълнение към тази двойна доза вкусни браунита. Приятен апетит!

Детайли

Порции

5 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

<strong><br></strong>1206 kJ / 288 kcal

Съставки за браунитата

  • 200 г масло, разтопено

  • 100 г черен шоколад, начупен

  • 100 г млечен шоколад, начупен

  • 80 г брашно

  • 40 г какао

  • 1 ч.л. канела на прах

  • 3 яйца

  • 200 г тъмнокафява захар

  • 80 г пудра захар

Съставки за карамеления сос

Приготвяне

  • Поставете шоколада в купа, залейте го с горещото разтопено масло и разбъркайте. Оставете да се разтопи за няколко минути, като разбърквате от време на време, за да преразпределите топлината.
  • Загрейте фурната до 175ºC. Разбийте захарта и яйцата с миксер, докато сместа стане светла и еднородна, на вълни. Разбъркайте сместа от шоколад и масло, след това пресейте брашното, какаото и канелата. Смесете ги, докато стане гладка и добре разбъркана смес.
  • Сложете форма за печене с леко намаслена хартия за печене и изсипете тестото, като отгоре заглаждате с шпатула. Печете около 25 минути, след което проверете консистенцията: ако средата на тестото за брауни все още се клати при разклащане, продължете да готвите на интервали от 5 минути, докато тестото стане твърдо и се образува тънка коричка отгоре и отстрани на браунитата. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно, преди да нарежете на квадрати.
  • Докато браунитата се охлаждат, загрейте млякото и сметаната заедно в тенджера, докато заври. Сложете пудрата захар и водата в друга тенджера и гответе на среден котлон. Когато захарта се разтвори, увеличете котлона и избягвайте да разбърквате, за да предотвратите кристализация. Веднага щом захарта придобие наситен златист кехлибарен цвят, бързо оставете сметаната и млякото да заврят и ги изсипете в захарта, като разбивате непрекъснато, за да се смесят добре. Внимавайте, защото карамелът ще шупне драстично. Махнете карамела от огъня и разбъркайте в естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Оставете леко да се охлади, за да се сгъсти сместа.
  • За да сервирате, сложете малко от топлия соев карамел върху браунито. Също така може да добавите топка вкусен сладолед по избор: ванилия, карамел или плодов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *