Какво е истински празник без вкуса на хубав тъмен шоколад?! Предлагаме ти страхотна идея за десерт – шоколадов мус с тъмен шоколад, лек портокалов отенък и разбира се, страхотния умами вкус на Kikkoman. И ти желаем все повече споделени моменти с най-близките ти хора! 🎄🧡
Детайли
Порции
Време за приготвяне
20 минути
Калории
<strong>2515 kJ / 604 kcal</strong>
Съставки
180 г черен шоколад (поне 53% какао)
3 с.л. захар
половин пакетче ванилия
настърганата кора на 1 портокал
2 яйца
150 мл сметана от флакон
Приготвяне
- Отделете жълтъците от белтъците и ги сложете в две средно големи метални купи. Уверете се, че купата за белтъците е много чиста, за да сте сигурни, че те ще се стегнат по-късно.
- Нарежете шоколада и го разтопете в топлоустойчива купа върху водна баня.
- Междувременно, вземете друга купа и разбийте сметаната до почти твърд сняг, след което разбийте белтъците на много твърд сняг.
- Сега разбийте яйчните жълтъци заедно със захарта, ванилията и портокаловата кора и соевия сос Kikkoman върху водна баня, докато сместа леко се сгъсти.
- Извадете сместа и бързо разбъркайте твърдите белтъци, шоколада и сметаната в жълтъчната смес, едно след друго.
- Изсипете всичко в купа със среден размер (не твърде голяма) и охладете за поне 60 минути.
- Преди да сервирате, поставете малко бита сметана върху всеки шоколадов мус и украсете с малини и парченца черен шоколад.