fbpx

Шоколадов мус

Какво е истински празник без вкуса на хубав тъмен шоколад?! Предлагаме ти страхотна идея за десерт – шоколадов мус с тъмен шоколад, лек портокалов отенък и разбира се, страхотния умами вкус на Kikkoman. И ти желаем все повече споделени моменти с най-близките ти хора! 🎄🧡

Детайли

Порции
Време за приготвяне

20 минути

Калории

<strong>2515 kJ / 604 kcal</strong>

Съставки

Съставки за декорация

  • 4 с.л. сметана от флакон

  • 250 г малини

  • 100 г натрошен черен шоколад

Приготвяне

  • Отделете жълтъците от белтъците и ги сложете в две средно големи метални купи. Уверете се, че купата за белтъците е много чиста, за да сте сигурни, че те ще се стегнат по-късно.
  • Нарежете шоколада и го разтопете в топлоустойчива купа върху водна баня.
  • Междувременно, вземете друга купа и разбийте сметаната до почти твърд сняг, след което разбийте белтъците на много твърд сняг.
  • Сега разбийте яйчните жълтъци заедно със захарта, ванилията и портокаловата кора и соевия сос Kikkoman върху водна баня, докато сместа леко се сгъсти.
  • Извадете сместа и бързо разбъркайте твърдите белтъци, шоколада и сметаната в жълтъчната смес, едно след друго.
  • Изсипете всичко в купа със среден размер (не твърде голяма) и охладете за поне 60 минути.
  • Преди да сервирате, поставете малко бита сметана върху всеки шоколадов мус и украсете с малини и парченца черен шоколад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.