fbpx

Kikkoman коледни меденки

Предлагаме ви още една превъзходна рецепта за коледни меденки, този път декорирани в дуа на празниците! За украсата използвайте вкусен маслен крем и цветна захар. Всичко останало е въпрос на въображението и доброто ви настроение. Весели празници от нас!

Съставки за тестото

  • 2 яйца

  • 200 г захар

  • 2 с.л. мед

  • 100 мл олио

  • 1 ч.л. сода бикарбонат

  • 2 ч.л. соев сос Kikkoman LIGHT

  • около 500 г брашно за меко тесто

Съставки за масления крем за декорация

  • 200 г масло

  • 800 г сметана

  • 200 г захар

  • цветна захар за готвене на сладкиши

Приготвяне на тестото

  • Пригответе тестото, като в тава изсипете пресято брашното, добавите содата и направите “кладенче”, в което слагате яйцата, захарта, меда, соевия сос Kikkoman LIGHT и олиото.
  • Започвате леко да разбърквате с ръце, докато се оферми топка тесто. След това трябва да месите тестото поне около 10 минути, за да е максимално меко и добре омесено.
  • Пригответе меденките, като от голямата топка тесто отчупите по-малка и я разточите хубаво. Гледайте дебелината на разточеното тесто да е около 1 см. С помощта на формички за меденки оформете отделните меденки.
  • Печете във фурна, загрята на 180 градуса, като намалите до 160 градуса, когато сложите меденките.

Приготвяне на масления крем за декорация

  • Всички съставки трябва да са на стайна температура. В купа сложете мекото масло и захарта. Разбърква се с миксер, докато не стане еднородна смес без бучки.
  • Добавете разбитата сметана с лъжица и разбъркайте добре, докато не се получи хубав гъст крем.
  • С помощта на шприц украсете меденките. Веднага след това ги поръсете с цветна захар, като отстраните излишната захар след поръсването. Оставете ги да стегнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.