fbpx

Шоколадов оризов пудинг с малини

Имате ли останал сварен ориз? Не го изхвърляйте! Вместо това си пригответе вкусна и бърза закуска или лек обяд! Шоколадовият оризов пудинг е лесен за приготвяне и изключително апетитен. И няма как да не е така, защото комбинацията от малинов и умами аромат е наистина вълшебна! Този път, благодарение на Kikkoman Тамари без глутен. Приятен апетит!

Детайли

Порции

2 души

Време за приготвяне

10 минути

Време за готвене

5 минути

Калории

1172 kJ / 280 kcal

Съставки

  • 125 мл мляко

  • 2 с.л. какао

  • 1 ч.л. ванилия

  • 1 ½ с.л. Kikkoman Тамари без глутен

  • 160 г сварен ориз

  • 1 банан

  • 1 с.л. захар

  • 100 г замразени малини

  • 10 пресни малини за украса

  • 5-6 листа мента за украса

Приготвяне

  • Загрейте млякото с какаото и ваниловия екстракт. Добавете ориза и загрейте заедно.
  • Добавете банана, захарта и Kikkoman Тамари без глутен. Пасирайте за гладък пудинг.
  • Поставете малините, захарта и Kikkoman Тамари без глутен в тиган и загрейте, докато малините започнат да се разпадат. Прецедете през цедка.
  • Напълнете пудинга в купички. Залейте с малиновия сос и украсете с пресни мента и малини.

СЪВЕТ

  • Може да залеете пудинга с любимите си плодове, като ягоди, къпини или череши. Черешите могат просто да се пасират, без да се прецежда сосът през цедка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *