Имате ли останал сварен ориз? Не го изхвърляйте! Вместо това си пригответе вкусна и бърза закуска или лек обяд! Шоколадовият оризов пудинг е лесен за приготвяне и изключително апетитен. И няма как да не е така, защото комбинацията от малинов и умами аромат е наистина вълшебна! Този път, благодарение на Kikkoman Тамари без глутен. Приятен апетит!
Детайли
Порции
2 души
Време за приготвяне
10 минути
Време за готвене
5 минути
Калории
1172 kJ / 280 kcal
Съставки
125 мл мляко
2 с.л. какао
1 ч.л. ванилия
1 ½ с.л. Kikkoman Тамари без глутен
160 г сварен ориз
1 банан
1 с.л. захар
100 г замразени малини
10 пресни малини за украса
5-6 листа мента за украса
Приготвяне
- Загрейте млякото с какаото и ваниловия екстракт. Добавете ориза и загрейте заедно.
- Добавете банана, захарта и Kikkoman Тамари без глутен. Пасирайте за гладък пудинг.
- Поставете малините, захарта и Kikkoman Тамари без глутен в тиган и загрейте, докато малините започнат да се разпадат. Прецедете през цедка.
- Напълнете пудинга в купички. Залейте с малиновия сос и украсете с пресни мента и малини.
СЪВЕТ
- Може да залеете пудинга с любимите си плодове, като ягоди, къпини или череши. Черешите могат просто да се пасират, без да се прецежда сосът през цедка.