fbpx

Вегетариански бургер по индийски

Подправете лятната си вечер с фантастични веджи бургери и малко индийски привкус. Тази рецепта предлага уникален умами вкус и страхотна комбинация от морков и тиквичка, докато салатата с пикантен микс от Kikkoman POKE, кисело мляко и къри ни пренася на оживените улици в Мумбай!

Детайли

Порции

2 души

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

25 минути

Калории

2979 kJ / 712 kcal

Съставки

  • 50 г просо

  • 1 морков

  • ½ малка тиквичка

  • 1 яйце

  • 50 г галета

  • 1 ч. л. къри на прах

  • ½ ч. л. смляна куркума

  • 1 ч. л. настърган джинджифил

  • 1 с. л. сос Kikkoman POKE

  • 2 с. л. зехтин

Съставки за салатата

  • 80 г бяло зеле

  • 1 малка глава червен лук

  • 1 връзка кориандър

  • 2 с. л. Kikkoman POKE

  • 1 с. л. кисело мляко

  • ¼ ч. л. къри на прах

  • 2 големи хляба наан

Приготвяне

  • Изплакнете просото със студена вода, след това попарете с вряща вода. Залейте с двойно количество вода и гответе 12 минути, докато се поеме цялата вода. Свареното просо се оставя да изстине и се смесва с настърган на ситно морков и настъргана тиквичка, яйцето и галетата.
  • Подправете сместа с подправки, джинджифил и Kikkoman POKE. Оформете 2 “кюфтета” и ги изпържете от двете страни в зехтин.
  • Зелето се настъргва, лукът се нарязва на колелца, а кориандърът се накъсва на по-дребни парчета. Смесете с Kikkoman POKE, киселото мляко и кърито. Нарежете всеки наан хляб наполовина. Върху едната половина се поставят готовите салата и “кюфте”, а с другата се покрива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *