Подправете лятната си вечер с фантастични веджи бургери и малко индийски привкус. Тази рецепта предлага уникален умами вкус и страхотна комбинация от морков и тиквичка, докато салатата с пикантен микс от Kikkoman POKE, кисело мляко и къри ни пренася на оживените улици в Мумбай!
Детайли
Порции
2 души
Време за подготовка
15 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
2979 kJ / 712 kcal
Съставки
50 г просо
1 морков
½ малка тиквичка
1 яйце
50 г галета
1 ч. л. къри на прах
½ ч. л. смляна куркума
1 ч. л. настърган джинджифил
1 с. л. сос Kikkoman POKE
2 с. л. зехтин
Съставки за салатата
80 г бяло зеле
1 малка глава червен лук
1 връзка кориандър
2 с. л. Kikkoman POKE
1 с. л. кисело мляко
¼ ч. л. къри на прах
2 големи хляба наан
Приготвяне
- Изплакнете просото със студена вода, след това попарете с вряща вода. Залейте с двойно количество вода и гответе 12 минути, докато се поеме цялата вода. Свареното просо се оставя да изстине и се смесва с настърган на ситно морков и настъргана тиквичка, яйцето и галетата.
- Подправете сместа с подправки, джинджифил и Kikkoman POKE. Оформете 2 “кюфтета” и ги изпържете от двете страни в зехтин.
- Зелето се настъргва, лукът се нарязва на колелца, а кориандърът се накъсва на по-дребни парчета. Смесете с Kikkoman POKE, киселото мляко и кърито. Нарежете всеки наан хляб наполовина. Върху едната половина се поставят готовите салата и “кюфте”, а с другата се покрива.