Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
35 минути
Време за готвене
40 минути
Съставки за чевапите (14 бр.)
600 г кайма смес
3 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос на вкус
1 средна глава кромид
3-4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
50 мл топла вода
1/ 2 ч.л. сода
1 ч.л лют пипер на люспи
сол, кимион, черен и чревен пипер на вкус
Съставки за айвара
3-4 червени ( печени ) чушки
1/2 патладжан
1 глава чесън
няколко капки лимонов сок
30 мл олио
Приготвяне
- Сложете каймата в купа и прибавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, нарязаните на много ситно чесън, магданоз и лук, както и подправките, и водата със содата.
- Разбъркайте всичко много добре и сложете в хладилник, за да се овкуси каймата, поне за час (най-добере е за една вечер).
- Айвар: в тавичка сложете нарязания на по-тънки ленти патладжан, две малки глави чесън ( естествен био чесън с нормални размери, разрязан на половина) и няколко чушки.
- Овкусете всичко с малко Kikkoman естествено ферментирал соев сос и зехтин, и сложете във фурната да се пече на 180 градуса, докато всичко омекне.
Всички останали стъпки, както и пълно описание на тази толкова вкусна рецепта, приготвена специално за теб от Люси Евтимова, може да видиш в нейния блог Lussi’s World of Artcraft.
И не забравяй, че съвсем скоро тук те очакват още вкусни рецепти.