Подобрете уменията си за кнедли с тези празнични фюжън гьоза, смесващи японския и европейския зимни вкусове. Пълни с микс от хрупкаво зеле и гъби, те се сервират с пикантен сос от червени боровинки. А комбинацията от естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman сладък соев сос е гаранция за съвършен умами вкус!
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
30 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
2721 kJ / 650 kcal
Съставки
14 кори гьоза
100 г бяло зеле
30 г гъби шийтаке
30 г гъби еноки
80 г лук
2 скилидки чесън
30 мл рапично олио
Съставки за соса
80 г сушени боровинки
120 ml Kikkoman сладък соев сос
1 ч. л. царевично нишесте
Приготвяне
- Зеленчуците за плънката се нарязват на ситно и се запържват в олио за около 10 минути, докато омекнат съставките. Подправете с естествено ферментирал соев сос Kikkoman.
- Смесете съставките за боровинковия сос и оставете да заври.
- Напълнете блатовете с плънката от стъпка 1 и ги навийте на кнедли гьоза.
- Сложете готовите кнедли в тиган и запържете от едната страна. Когато се зачервят, добавете малко вода, покрийте с капак и оставете да къкри 3-4 минути.
- Поднесете готовите кнедли с боровинковия сос.
Как се приготвят кнедли гьоза: поставете плънката в средата на кората. Прегънете на две. Оформете хармоника със залепените краища в горната част на кнедлата (с вода навлажнете краищата на корите тесто).