Интензивен, пикантен и неустоимо умами вкусен, този сос ще се превърне в любимата ви добавка за мнгоо ястия. Червеният лук и балсамовият оцет са в отлична комбинация, а перфектният вкус на естествено ферментирал соев сос Kikkoman е гаранция за успех.
Детайли
Порции
2
Време за приготвяне
10 минути
Калории
1602 kJ / 383 kcal
Съставки
200 г червен лук
150 г масло
350 мл червено вино
1 с. л. мед
1 с. л. балсамов оцет
2 стръка мащерка
2 цели скилидки, счукани
Приготвяне
- Обелете и нарежете лука на филийки. Запържете в тиган с масло и карамелизирайте с меда.
- Добавете червеното вино, оцета, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и бавно намалете котлона, докато лукът придобие мека кремообразна консистенция.
- Украсете с мащерка и счукан карамфил.