Цветът на тази рецепта е толкова интензивен, колкото и нейният вкус. Тайната: кленов сироп, червено цвекло и умами оттенкът на естествено ферментирал соев сос Kikkoman. Нова класика, която ще заобичате още с първата хапка!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
15
Калории
974 kJ / 234 kcal
Съставки
300 г сварен нахут
85 г сок от цвекло
1 скилидка чесън
½ ч. л. смлян кимион
½ с. л. кленов сироп
1 с. л. лимонов сок
75 г тахан
зехтин
магданоз
Приготвяне
- Сложете нахута, сока от червено цвекло, кимиона, естествено ферментирал соев сос Kikkoman, чесъна, кленовия сироп и лимоновия сок в кухненски робот и пасирайте до гладкост.
- След това добавете тахана и разбъркайте добре с останалите съставки. Охладете до готовност за сервиране.
- Украсете с лъжица зехтин и малко нарязан магданоз на вкус преди сервиране.