Открийте свеж поглед върху лазанята, където леща и зеленчуци се смесват с уникалния умами аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, всичко това покрито с вкусна коричка от пармезан и сусам, която ще ви накара да поискате още една порция.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
10 минути
Време за готвене
55 минути
Калории
4383 kJ / 1047 kcal
Съставки
80 г лук
1 скилидка чесън
40 г моркови
200 мл доматено пюре
150 мл вода
40 г замразен зелен грах
150 г червена леща
20 мл рапично масло
200 г кори за лазаня
40 г настърган пармезан
80 г твърдо сирене моцарела
1 с. л. черен сусам
Приготвяне
- Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът се нарязва на кубчета и зеленчуците се запържват в олиото за 5 минути. След това добавете доматеното пюре, водата, естествено ферментирал соев сос Kikkoman, зеления грах и лещата. Гответе около 10 минути, докато лещата омекне.
- Разстелете тънък слой от соса от стъпка 1 на дъното на съда на фурната, покрийте със слой кори за лазаня и повторете с още сос. Последният слой поръсете с пармезан и настъргана моцарела. Печете на 180 °C за 30 минути.
- Поднесете топлата лазаня в чиния и гарнирайте с черен сусам.
- СЪВЕТ: Вместо леща можете да използвате просо или булгур.