fbpx

Лазаня от леща със сирене

Открийте свеж поглед върху лазанята, където леща и зеленчуци се смесват с уникалния умами аромат на естествено ферментирал соев сос Kikkoman, всичко това покрито с вкусна коричка от пармезан и сусам, която ще ви накара да поискате още една порция.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

55 минути

Калории

4383 kJ / 1047 kcal

Съставки

  • 80 г лук

  • 1 скилидка чесън

  • 40 г моркови

  • 200 мл доматено пюре

  • 150 мл вода

  • 60 мл естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 40 г замразен зелен грах

  • 150 г червена леща

  • 20 мл рапично масло

  • 200 г кори за лазаня

  • 40 г настърган пармезан

  • 80 г твърдо сирене моцарела

  • 1 с. л. черен сусам

Приготвяне

  • Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът се нарязва на кубчета и зеленчуците се запържват в олиото за 5 минути. След това добавете доматеното пюре, водата, естествено ферментирал соев сос Kikkoman, зеления грах и лещата. Гответе около 10 минути, докато лещата омекне.
  • Разстелете тънък слой от соса от стъпка 1 на дъното на съда на фурната, покрийте със слой кори за лазаня и повторете с още сос. Последният слой поръсете с пармезан и настъргана моцарела. Печете на 180 °C за 30 минути.
  • Поднесете топлата лазаня в чиния и гарнирайте с черен сусам.
  • СЪВЕТ: Вместо леща можете да използвате просо или булгур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *