fbpx

Aзиатски пържоли (видео)

Ако сте любител на крехкото месо, грила и умерено лютивия вкус, тази е рецепта е най-добирят избор за сезона. Освен всичко останало, вече ще знаете и как да си приготвите домашен самбал. Остава само да намерите подходяща компания! Приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за марината

8 или 12 часа

Време за готвене

15 минути

Съставки

Приготвяне

  • Марината. Изчистете и нарежете на ситно лютите чушки. Нарежете на ситно и чесъна. Сложете ги в купа и добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, ликьора и самбала, след което разбъркайте добре. Накрая сложете пържолите в тази марината, покрийте купата със стреч фолио и я оставете в хладилник поне за 6 часа, а най-добре за 1 нощ.
  • Извадете пържолите от маринатата и ги подсушете, след което ги поръсете със сол от всички страни. Гриловайте ги на силен огън за около 2 минути от всяка страна.
  • Сложете грилованите пържоли на грила и ги печете около 10-ина минути (в зависимост колко изпечени искате да са). Най-добрата вътрешна температура е около 50 градуса.
  • Пригответе домашен самбал: нарежете на ситно около 200 г люти чушки. Отделете около 5 чушки и останалите сложете в тенджера със 100 мл вода, докато не заврят – оставете ги да врят на по-слаб огън около 8 минути. Отцедете. Пюрирайте сварените вече и отделените сурови чушки, добавете 1 с.л. олио, лимонов сок, кафява захар, бял винен оцет и сол. Разбъркайте добре.

4 Responses

  1. Азиатски пържоли приготвени с kikkoman естествено ферментирал соев сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *