Ако сте любител на крехкото месо, грила и умерено лютивия вкус, тази е рецепта е най-добирят избор за сезона. Освен всичко останало, вече ще знаете и как да си приготвите домашен самбал. Остава само да намерите подходяща компания! Приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за марината
8 или 12 часа
Време за готвене
15 минути
Съставки
4 телешки филета (дебелина около 4 см)
1/2 червена люта чушка
1 скилидка чесън
2 с.л. ликьор
1 ч.л. мед
1 ч.л. самбал (виж стъпка 4 за домашна рецепта)
сол
Приготвяне
- Марината. Изчистете и нарежете на ситно лютите чушки. Нарежете на ситно и чесъна. Сложете ги в купа и добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, ликьора и самбала, след което разбъркайте добре. Накрая сложете пържолите в тази марината, покрийте купата със стреч фолио и я оставете в хладилник поне за 6 часа, а най-добре за 1 нощ.
- Извадете пържолите от маринатата и ги подсушете, след което ги поръсете със сол от всички страни. Гриловайте ги на силен огън за около 2 минути от всяка страна.
- Сложете грилованите пържоли на грила и ги печете около 10-ина минути (в зависимост колко изпечени искате да са). Най-добрата вътрешна температура е около 50 градуса.
- Пригответе домашен самбал: нарежете на ситно около 200 г люти чушки. Отделете около 5 чушки и останалите сложете в тенджера със 100 мл вода, докато не заврят – оставете ги да врят на по-слаб огън около 8 минути. Отцедете. Пюрирайте сварените вече и отделените сурови чушки, добавете 1 с.л. олио, лимонов сок, кафява захар, бял винен оцет и сол. Разбъркайте добре.
4 Responses
Азиатски пържоли приготвени с kikkoman естествено ферментирал соев сос.
Пепа, а ако искате да участвате в BBQ играта ни, споделете коментара си и под поста с Играта във Facebook: https://www.facebook.com/KikkomanBulgaria/posts/pfbid02Q6xnyT3pUZ2xb5vHTb3XLxK7togzp3G2AvhEEpWiMnK3oS5NzLWrdfCyBbSBR6A3l
Успех! 🙂
Чудесни!
Благодарим сърдечно за споделеното мнение, Ана!