Едва ли има BBQ сезон без пилешки бутчета! Е, ние нарекохме нашите “близалки”, заради формата, която е особено удобна при по-обилно мариноване в края на гриловането. Разбира се, нищо няма да е същото без уникалния умами вкус на Kikkoman. Насладете се на тази лесна и още по-вкусна рецепта!
Детайли
Порции
4 човека
Време за мариноване
8 или 12 часа
Време за готвене
80 минути
Съставки
12 пилешки бутчета
3 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. рапично олио
сол
прясно смлян черен пипер
3 с.л. бял сусам
1 връзка пресен лук
Приготвяне
- Махнете кожата от бутчетата и след като отстраните сухожилията, изтласкайте месото по протежение на кокала към самото бутче, за да оформите “близалките” и да можете да държите бутчето за откритата кост.
- Смесете горчицата, олиото и естествено ферментирал соев сос Kikkoman и намажете бутчетата. Оставете ги да се мариноват за няколко часа или най-добре за една нощ.
- Около 30 минути преди гриловането овкусете месото със сол. Загрейте грила за недиректно гриловане до около 180-200 градуса, сложете бутчетата в индиректната зона и гриловайте за около 50 минути. Непосредствено преди да ги махнете от грила отново ги намажете с маринатата обилно и поръсете със сусам. Гриловайте още 2-3 минути.
- Запечете измития пресен лук на директен огън, който използвайте за декорация при сервирането.