fbpx

BBQ РЕЦЕПТА: пилешки близалки

Едва ли има BBQ сезон без пилешки бутчета! Е, ние нарекохме нашите “близалки”, заради формата, която е особено удобна при по-обилно мариноване в края на гриловането. Разбира се, нищо няма да е същото без уникалния умами вкус на Kikkoman. Насладете се на тази лесна и още по-вкусна рецепта!

Детайли

Порции

4 човека

Време за мариноване

8 или 12 часа

Време за готвене

80 минути

Съставки

Приготвяне

  • Махнете кожата от бутчетата и след като отстраните сухожилията, изтласкайте месото по протежение на кокала към самото бутче, за да оформите “близалките” и да можете да държите бутчето за откритата кост.
  • Смесете горчицата, олиото и естествено ферментирал соев сос Kikkoman и намажете бутчетата. Оставете ги да се мариноват за няколко часа или най-добре за една нощ.
  • Около 30 минути преди гриловането овкусете месото със сол. Загрейте грила за недиректно гриловане до около 180-200 градуса, сложете бутчетата в индиректната зона и гриловайте за около 50 минути. Непосредствено преди да ги махнете от грила отново ги намажете с маринатата обилно и поръсете със сусам. Гриловайте още 2-3 минути.
  • Запечете измития пресен лук на директен огън, който използвайте за декорация при сервирането.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.