Представяме ви едно изумително вкусно и апетитно свинско шкембе, хубаво натрито с билки и подправки и изпечено до съвършенство, след това нарязано и обляно в пикантен сос от печена ябълка и огнена горчица. BBQ и умами вкусът е гарантиран от класическия Kikkoman естествено ферментирал соев сос, сладникавия Kikkoman Терияки BBQ с мед и пикантния Kikkoman КИМЧИ пикантен чили сос. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
12 часа
Време за приготвяне
110 минути
Калории
650 kcal / 2719 kJ
Съставки
300 г свинско шкембе
2 стръка прясна мащерка
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. сух чесън на прах
Съставки за сос
2 по-кисели ябълки
70 мл зехтин
3 ч.л. дижонска горчица
3 ч.л. сок от лайм
Приготвяне
- Намажете свинския корем с Kikkoman естествено ферментирал соев сос и оставете настрана. Смесете всички подправки и билки в блендер за 1 минута и поръсете свинския корем със сместа. Увийте в стреч фолио и оставете в хладилник за една нощ (8 – 12 часа).
- Развийте свинското шкембе и нагласете скарата на висока температура (220 – 230 °C). Печете на силен огън за 5 – 7 минути, като сменяте страните на всеки 30 – 40 секунди. След това превключете скарата на слаб огън (130 – 150 °C), поставете шкембето отстрани на скарата, така че да не е изложено на пряка топлина и гответе 75 – 90 минути. Извадете шкембето от скарата и го нарежете.
- Обелете и почистете ябълките от сърцевината. Поставят се в тава за печене и се пекат във фурна на 180 °C за около 20 минути или докато омекнат. Смесете с останалите съставки, докато е още горещ, за да направите гладък сос и намажете шкембето. Поръсете с листа кориандър.