Отлична идея за веджи шишчета в японски стил с отлично овкусен патладжан и сирене халуми, носещи умами аромата на класическия Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за приготвяне
20 минути
Време за готвене
5 минути
Калории
315 kcal / 1317 kJ
Съставки за сос
1 ч.л. оризов оцет
1 ч.л. сок от лайм
1 скилидка чесън
1 ч.л. картофено нишесте
4 ч.ч. вода
Приготвяне
- Нарежете халумито и патладжана на еднакви кубчета с големина около 2 см и ги нанижете на шишчета, като редувате сирене и патладжан.
- Поставете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, оцет, сок от лайм и настъргана скилидка чесън в тенджера и загрейте на среден огън.
- Междувременно, смесете картофеното нишесте с вода. Когато течността започне да кипи, добавете нишестената смес и разбъркайте енергично. След като се сгъсти отстранете от котлона.
- Печете шишчетата на скара на 200 – 220 °C за 3-4 минути, като ги обръщате на всеки 20 – 30 секунди, за да се изпекат равномерно всички страни.
- Глазирайте грилованите якитори със соса, приготвен в стъпка 2. Сервирайте якитори, поръсени с печени сусамови семена.