fbpx

Халуми и патладжан якитори

Отлична идея за веджи шишчета в японски стил с отлично овкусен патладжан и сирене халуми, носещи умами аромата на класическия Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за приготвяне

20 минути

Време за готвене

5 минути

Калории

315 kcal / 1317 kJ

Съставки

  • 150 г сирене халуми

  • ¼ патладжан

Съставки за сос

Съставки за сервиране

  • 2-3 щипки печен сусам

Приготвяне

  • Нарежете халумито и патладжана на еднакви кубчета с големина около 2 см и ги нанижете на шишчета, като редувате сирене и патладжан.
  • Поставете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, оцет, сок от лайм и настъргана скилидка чесън в тенджера и загрейте на среден огън.
  • Междувременно, смесете картофеното нишесте с вода. Когато течността започне да кипи, добавете нишестената смес и разбъркайте енергично. След като се сгъсти отстранете от котлона.
  • Печете шишчетата на скара на 200 – 220 °C за 3-4 минути, като ги обръщате на всеки 20 – 30 секунди, за да се изпекат равномерно всички страни.
  • Глазирайте грилованите якитори със соса, приготвен в стъпка 2. Сервирайте якитори, поръсени с печени сусамови семена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *