fbpx

Ориенталски агнешки шишчета

Пренесете вкусовите си рецептори в Близкия Изток с тези агнешки шишчета, мариновани в Kikkoman естествено ферментирал соев сос, кимион и кориандър. Чесънът добавя допълнителна наслада за сетивата, докато зехтинът омекотява месото до съвършенство. Ястие, което безпроблемно съчетава традиция с модерен привкус. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!

Детайли

Порции

2 човека

Време за мариноване

30 минути

Време за приготвяне

30 минути

Калории

2717 kJ / 650 kcal

Съставки

  • 1 малка глава червен лук

  • 4 скилидки чесън

  • ½ връзка магданоз

  • 2 стръка прясна мента

  • 400 г агнешка кайма

  • 4 с.л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос

  • ½ ч.л. смлян кориандър

  • ½ ч.л. смлян кимион

  • 2 с.л. зехтин

  • 1 с.л. лимонов сок

  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора

  • 1 щипка прясно смлян пипер

Съставки за соса

Приготвяне

  • Чесънът се счуква с преса, лукът, магданозът и джодженът се нарязват на ситно и се добавят към месото. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, кориандъра, кимиона, зехтина, лимоновия сок, настърганата лимонова кора и прясно смлян пипер и разбъркайте добре.
  • Оформете месото на малки банички с формата на котлети, които могат да се пържат или нанизват на шишчета. Приберете в хладилник за поне 30 минути.
  • За да приготвите соса, нарежете кориандъра и магданоза на ситно или пасирайте с лимонов сок. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и киселото мляко и разбъркайте. Подправете на вкус с черен пипер.
  • Извадете месото от хладилника и го запечете на загрята скара за 3 – 5 минути от всяка страна. Сервирайте с предварително приготвения сос.
  • Може да се сервира върху печена тортийа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *