Пренесете вкусовите си рецептори в Близкия Изток с тези агнешки шишчета, мариновани в Kikkoman естествено ферментирал соев сос, кимион и кориандър. Чесънът добавя допълнителна наслада за сетивата, докато зехтинът омекотява месото до съвършенство. Ястие, което безпроблемно съчетава традиция с модерен привкус. Насладете се на BBQ сезона с още BBQ рецепти от Kikkoman!
Детайли
Порции
2 човека
Време за мариноване
30 минути
Време за приготвяне
30 минути
Калории
2717 kJ / 650 kcal
Съставки
1 малка глава червен лук
4 скилидки чесън
½ връзка магданоз
2 стръка прясна мента
400 г агнешка кайма
½ ч.л. смлян кориандър
½ ч.л. смлян кимион
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 щипка прясно смлян пипер
Съставки за соса
½ връзка пресен кориандър
½ връзка пресен магданоз
1 с. л. лимонов сок
120 мл кисело мляко
1 щипка черен пипер
Приготвяне
- Чесънът се счуква с преса, лукът, магданозът и джодженът се нарязват на ситно и се добавят към месото. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос, кориандъра, кимиона, зехтина, лимоновия сок, настърганата лимонова кора и прясно смлян пипер и разбъркайте добре.
- Оформете месото на малки банички с формата на котлети, които могат да се пържат или нанизват на шишчета. Приберете в хладилник за поне 30 минути.
- За да приготвите соса, нарежете кориандъра и магданоза на ситно или пасирайте с лимонов сок. Добавете Kikkoman естествено ферментирал соев сос и киселото мляко и разбъркайте. Подправете на вкус с черен пипер.
- Извадете месото от хладилника и го запечете на загрята скара за 3 – 5 минути от всяка страна. Сервирайте с предварително приготвения сос.
- Може да се сервира върху печена тортийа.