fbpx

Зеленчуци с оризови спагети

Зеленчуците имат репутацията на лека храна, че не засищат, че са само за жени. Въпреки това не бива да ги пропускаме от седмичното си меню. Моето предложение за днес – пъстра и жизнерадостна чиния със зеленчуци, напук на намусеното време. Отделете си 20 минути за тази прекрасна рецепта по японски.

 Продукти за 4 порции:
1 червена чушка, нарязана на парчета
1 стрък целина, нарязан на големи кубчета
3 с.л. олио
175 г гъби, разрязани наполовинаtamari34
150 г бейби царевички от консерва, разрязани на половина
400 г оризови спагети
150 г тънък зелен боб от консерва
3 с.л. Кикоман Тамари соев сос без глутен
2 с.л. сладък или лют чили сос
1 с.л. оризов оцет

Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в уок тиган. Изсипваме чушката и целината и ги пържим 3 минути. Добавяме към тях гъбите и бейби царевичките. Пържим всичко още 2 минути. Прибавяме зеления боб за още 2 минути. Накрая сипваме приготвените предварително според указанията на опаковката спагети.

Смесваме в купа Кикоман Тамари соевия сос без глутен, чили соса и оризовия оцет и изливаме соса в тигана при зеленчуците. Разбъркваме ястието и го оставяме на тигана за 2 минути.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *