Зеленчуците имат репутацията на лека храна, че не засищат, че са само за жени. Въпреки това не бива да ги пропускаме от седмичното си меню. Моето предложение за днес – пъстра и жизнерадостна чиния със зеленчуци, напук на намусеното време. Отделете си 20 минути за тази прекрасна рецепта по японски.
Продукти за 4 порции:
1 червена чушка, нарязана на парчета
1 стрък целина, нарязан на големи кубчета
3 с.л. олио
175 г гъби, разрязани наполовина
150 г бейби царевички от консерва, разрязани на половина
400 г оризови спагети
150 г тънък зелен боб от консерва
3 с.л. Кикоман Тамари соев сос без глутен
2 с.л. сладък или лют чили сос
1 с.л. оризов оцет
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в уок тиган. Изсипваме чушката и целината и ги пържим 3 минути. Добавяме към тях гъбите и бейби царевичките. Пържим всичко още 2 минути. Прибавяме зеления боб за още 2 минути. Накрая сипваме приготвените предварително според указанията на опаковката спагети.
Смесваме в купа Кикоман Тамари соевия сос без глутен, чили соса и оризовия оцет и изливаме соса в тигана при зеленчуците. Разбъркваме ястието и го оставяме на тигана за 2 минути.
Добър апетит!