Обичате ли риба? Днес ще ви рецептата за моя чуден пържен шаран, поднесен със соев сос. Най-добрата гарнитура за това предлагам да е обичайният класически пържен ориз. Сгответе я сега, упражнете се за идващия Никулден 🙂
Продукти:
75 мл вода
4 х 100 г филе от шаран
240 г спанак
25 мл масло
1 скилидка чесън
1 стрък зелен лук
40 г захар
15 мл саке или друго бяло вино
3 с.л. Кикоман соев сес
15 мл оцет
2-3 стръка див лук
Начин на приготвяне:
Наливаме вода в тенджера, оставяме я да заври и бланшираме рибеното филе. Изваждаме го, а водата запазваме. Спанакът изпържваме в олио в тиган, изваждаме го в чиния върху книжна салфетка.
Разтопяваме маслото в тиган и запържваме в него скилидката чесън, след което я изваждаме от тигана. Нарязваме на дребно стръкът зелен лук и също го запържваме в маслото. След това изсипваме захарта в тигана и изчакваме да се стопи. Наливаме сакето, Кикоман соевия сос и оцета. Разбъркваме всичко много добре. Доливаме малко от водата , в който бланширахме шарана. Поставяме филийките шаран в тигана и ги варим на силен огън, докато сосът се сгъсти.
Сервираме шарана върху канапе от спанак, завършваме с декорация от див лук и малко кълнове.