Само като прочете заглавието и вече огладняхте, нали? Така ми сподели една приятелка. Като се намеси кисело-сладкия портокал и тръпчивия вкус на Терияки соевия сос Кикоман и положението става неудържимо. Да запретваме ръкави и да преминем към готвене:
Продукти:
500 г пилешки гърди
60 г кралски стафиди, те са по-едри и сочни
500 мл портокалов сок
50 г захар
5 с.л. Кикоман соев сос Терияки
Начин на приготвяне
Накисваме стафидите в топла вода. В тиган без мазнина изпържваме пилешките гърди първо откъм кожата и след това ги обръщаме. Изпичаме пилето на грил. Завиваме го в алуминиево фолио и го поставяме в закрит съд – например в голяма тенджера, за да се запази топло.
Почистваме тигана с кухненска хартия от мазнината. Сипваме портокаловия сок и го оставяме да кипи, така че да остане от него една четвърт. Добавяме захар на вкус, наливаме соевия сос Теряки и пак кипваме течността. Слагаме пилето в тигана и го поливаме отвсякъде със соса. Изваждаме го в тава и го нарязваме на парчета. Сервираме парчетата пиле в чинии, заливаме го със соса.
Гарнитурата е по избор – класически японски пържен ориз или зеленчуци.
Предлагам ви към това ядене още:
Японска зеленчукова супа със соев сос
Печено брюкселско зеле със соев сос