fbpx

Пиле с портокалово-соев сос Терияки

Само като прочете заглавието и вече огладняхте, нали? Така ми сподели една приятелка. Като се намеси кисело-сладкия портокал и тръпчивия вкус на Терияки соевия сос Кикоман и положението става неудържимо. Да запретваме ръкави и да преминем към готвене:

Продукти:
500 г пилешки гърди
60 г кралски стафиди, те са по-едри и сочниteriyaki
500 мл портокалов сок
50 г захар
5 с.л. Кикоман соев сос Терияки

Начин на приготвяне

Накисваме стафидите в топла вода. В тиган без мазнина изпържваме пилешките гърди първо откъм кожата и след това ги обръщаме. Изпичаме пилето на грил. Завиваме го в алуминиево фолио и го поставяме в закрит съд – например в голяма тенджера, за да се запази топло.

Почистваме тигана с кухненска хартия от мазнината. Сипваме портокаловия сок и го оставяме да кипи, така че да остане от него една четвърт. Добавяме захар на вкус, наливаме соевия сос Теряки и пак кипваме течността. Слагаме пилето в тигана и го поливаме отвсякъде със соса. Изваждаме го в тава и го нарязваме на парчета. Сервираме парчетата пиле в чинии, заливаме го със соса.

Гарнитурата е по избор – класически японски пържен ориз или зеленчуци.

Предлагам ви към това ядене още:

Японска зеленчукова супа със соев сос
Печено брюкселско зеле със соев сос

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.