fbpx

Японски пържени зеленчуци в уок

Как се готви бързо и вкусно за 10 човека? Има начин – ето днешната ми рецепта е за японски зеленчуци в уок. Тук може да си припомним как се готви в уок тиган. А след това, от теорията можем да минем към практиката :).

Продукти:
1 чили чушка
400 г лук
300 г гъби шийтаке (или друг вид гъби)wok-sos
400 г жълта чушка
600 г китайско зеле, нарязано
200 г цял зелен фасул, сладък
20 бейби царевички (консерва)
400 г кълнове от боб мунг
200 мл Кикоман Уок Сос
2 с.л.- царевично брашно
30 мл сусамово олио

Начин на приготвяне:
•    Отстраняваме семките на лютата чушка и я нарежете на тънки ивици. Разрязваме луковите глави на половинки, а после на резенчета с дебелина около 1,5 см. Подготвяме гъбите шийтаке  и ги разрязваме на четвъртинки.
•    Отстраняваме семките на жълтата чушка и я нарязваме на парчета с големина около 2-3 cм. Отрязваме краищата на шушулките грах. Отцеждаме сока от малките царевички и бобовите кълнове.
•     Набързо разбъркваме лука, гъбите шийтаке, чушките, шушулките грах , и царевичките при температура на олиото за готвене  170°C и ги отцеждаме.
•    Загряваме олиото в уок тиган и запържваме в него лютата чушка.  Добавяме нарязаното китайско зеле и бобовите кълнове и леко запържваме и тях.  Добавяме в уока и останалите, предварително подготвени и обработени зеленчуци.
•    Смесваме Kikkoman уок соса и царевично брашно и разбъркваме сместа в тигана докато се сгъсти.

Завършвам със задължителното: Приятен апетит!

За любопитните – ето още рецепти в уок тиган:

Зеленчукови нудъли в уок тиган

Сладко-кисело свинско в уок

Говеждо филе в уок

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *