fbpx

Японски глазирани лукчета

Гарнитурата към ястието е като аксесоарите към дрехата – една рокля може да бъде незабележима, но когато сложиш към нея подходящо колие, колан и чанта – се получава превъзходна визия. Същото е и в кулинарията. Един стек или на пръв поглед скучното сирене във фолио може да се превърнат в крал и кралица на масата, ако им прибавим още нещо. Това може да бъдат японски глазирани лукчета.  Главният герой в рецептата е Кикоман Уок сос. И тук е мястото да припомня за промоцията ни Един продукт Kikkoman = чанта подарък, която продължава до 4 юни.

Продукти за 10 порции:wok-sos

500 г лук нарязан на ленти
50 мл Кикоман уок сос
50 мл вода
25 г масло
30 мл олио (за пържене)

Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в дълбок тиган и  леко запържваме лука. Прибавяме водата и Кикоман Уок Соса и оставяме сместа да къкри в продължение на  1-2 минути.
Добавяме маслото и бъркаме докато се разтопи.

За любознателните припомням още 2 рецепти:
Свинско печено с джинджифилов соев сос Kikkoman

Сирене с домати в Терияки кожухче

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *