Когато се чудим какво да сготвим, най-често избираме пиле. Не бързайте да ме опровергавате, че пилето ви е втръснало, защото както умел фокусник, веднага ще извадя от ръкава си някоя скрита рецепта, която още не знаете. Ето днешната – Пиле Терияки за 10 порции, а за неповторимия японския вкус ще ви трябва Кикоман Терияки марината и сос.
Продукти:
10 броя пилешки бутчета (без костите , около 1.3 кг)
150 мл Кикоман Терияки марината и сос
Начин на приготвяне:
Оставяме пилешките бутчета да престоят в Кикоман Терияки марината за около 30 минути, и след това ги слагаме да се пекат на грил докато добият кафяв цвят. След това ги прехвърляме за 6-7 минути в предварително загрята на 210°C фурна.
И толкова. Остава да сервираме в красиви чинии с гарнитура по избор. За да е пълен японския вкус на нашето ястие, предлагам да изберем между: Азиатска нудъл салата, Класически пържен ориз или Салата”Дъга” с пикантен фъстъчен дресинг.
Останалото е приятна компания и добър апетит :).