fbpx

Вегетарианска лазаня

Ред е на още една изумително вкусна #meatless рецепта, която е вдъхновена от любимата ни италианска кухня – лазаня. Ние успяхме да преброим 7 зеленчука, но ти можеш да добавиш колкото искаш и абсолютно по твой вкус. Buon Appetito!

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

120 минути

Калории

2912 kJ / 695 kcal

Съставки

  • 1 голям лук, нарязан на колелца

  • 2 червени чушки, нарязани на ленти

  • 2 тиквички, нарязани на колелца

  • 1 патладжан, нарязан на колелца

  • 100 г гъби

  • 2 скилидки чесън, счукани

  • 4 с.л. олио

  • 250 г чери домати

  • 2 с.л. Kikkoman Терияки с чесън

  • 2 с.л. доматено пюре

  • поне 8 листа лазаня

  • 600 мл сос от сирене

  • 2 с.л. Kikkoman PANKO

  • 2 с.л. настърган пармезан

  • 2 с.л. настърган чедър

  • пресни листа босилек

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 200 С. Сложете лука, чушките, тиквичките, патладжана, гъбите и чесъна в плитка тава и ги поръсете с олио.
  • Печете 30 минути, като от време на време обръщате зеленчуците. Добавете доматите и печете още 15-20 минути или докато зеленчуците започнат да загaрят по краищата.
  • Смесете Kikkoman Терияки с чесън и доматеното пюре и разбъркайте със зеленчуците. Изсипете половината с лъжица в голям правоъгълен съд за фурна. Покрийте с половината листа за лазаня и половината от соса от сирене.
  • Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, паста и сос от сирене и се поръсват върху сирената и Kikkoman PANKO. Печете 40 минути или до златисто и бълбукане. Гарнирайте с пресен босилек при сервиране.
  • СЪВЕТ: Вместо чери домати могат да се използват едри домати, нарязани на колелца. Махнете кората от доматите след печене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.