fbpx

Вегетарианска лазаня

Ред е на още една изумително вкусна #meatless рецепта, която е вдъхновена от любимата ни италианска кухня – лазаня. Ние успяхме да преброим 7 зеленчука, но ти можеш да добавиш колкото искаш и абсолютно по твой вкус. Buon Appetito!

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

120 минути

Калории

2912 kJ / 695 kcal

Съставки

  • 1 голям лук, нарязан на колелца

  • 2 червени чушки, нарязани на ленти

  • 2 тиквички, нарязани на колелца

  • 1 патладжан, нарязан на колелца

  • 100 г гъби

  • 2 скилидки чесън, счукани

  • 4 с.л. олио

  • 250 г чери домати

  • 2 с.л. Kikkoman Терияки с чесън

  • 2 с.л. доматено пюре

  • поне 8 листа лазаня

  • 600 мл сос от сирене

  • 2 с.л. Kikkoman PANKO

  • 2 с.л. настърган пармезан

  • 2 с.л. настърган чедър

  • пресни листа босилек

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 200 С. Сложете лука, чушките, тиквичките, патладжана, гъбите и чесъна в плитка тава и ги поръсете с олио.
  • Печете 30 минути, като от време на време обръщате зеленчуците. Добавете доматите и печете още 15-20 минути или докато зеленчуците започнат да загaрят по краищата.
  • Смесете Kikkoman Терияки с чесън и доматеното пюре и разбъркайте със зеленчуците. Изсипете половината с лъжица в голям правоъгълен съд за фурна. Покрийте с половината листа за лазаня и половината от соса от сирене.
  • Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, паста и сос от сирене и се поръсват върху сирената и Kikkoman PANKO. Печете 40 минути или до златисто и бълбукане. Гарнирайте с пресен босилек при сервиране.
  • СЪВЕТ: Вместо чери домати могат да се използват едри домати, нарязани на колелца. Махнете кората от доматите след печене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *