Ред е на още една изумително вкусна #meatless рецепта, която е вдъхновена от любимата ни италианска кухня – лазаня. Ние успяхме да преброим 7 зеленчука, но ти можеш да добавиш колкото искаш и абсолютно по твой вкус. Buon Appetito!
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
120 минути
Калории
2912 kJ / 695 kcal
Съставки
1 голям лук, нарязан на колелца
2 червени чушки, нарязани на ленти
2 тиквички, нарязани на колелца
1 патладжан, нарязан на колелца
100 г гъби
2 скилидки чесън, счукани
4 с.л. олио
250 г чери домати
2 с.л. Kikkoman Терияки с чесън
2 с.л. доматено пюре
поне 8 листа лазаня
600 мл сос от сирене
2 с.л. Kikkoman PANKO
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. настърган чедър
пресни листа босилек
Приготвяне
- Загрейте фурната до 200 С. Сложете лука, чушките, тиквичките, патладжана, гъбите и чесъна в плитка тава и ги поръсете с олио.
- Печете 30 минути, като от време на време обръщате зеленчуците. Добавете доматите и печете още 15-20 минути или докато зеленчуците започнат да загaрят по краищата.
- Смесете Kikkoman Терияки с чесън и доматеното пюре и разбъркайте със зеленчуците. Изсипете половината с лъжица в голям правоъгълен съд за фурна. Покрийте с половината листа за лазаня и половината от соса от сирене.
- Отгоре се нареждат останалите зеленчуци, паста и сос от сирене и се поръсват върху сирената и Kikkoman PANKO. Печете 40 минути или до златисто и бълбукане. Гарнирайте с пресен босилек при сервиране.
- СЪВЕТ: Вместо чери домати могат да се използват едри домати, нарязани на колелца. Махнете кората от доматите след печене.