Един готвач – професионалист или любител трябва непрекъснато да се учи от новостите, от чуждия опит и да прилага наученото в собствената си кухня. Това правя и аз 🙂 Понякога не използвам готовите маринати, а експериментирам с нови. Днес ви предлагам една вълшебна японска марината със соев сос Кикоман.
Необходими продукти:
1\2 с.л. плодове от розов пипер
7 с.л. Кикоман соев сос
3 с.л. олио
1 с.л. мед
няколко листа мащерка
Счукваме в хаванче или смелете розовия пипер. В купичка смесваме соевия сос, пипера, меда и мащерката – ситно нарязана.
Маринатата е много подходяща за телешки стек или филе от риба. Идеалното време за мариноване е 30-60 минути.
За любознателните напомням 2 рецепти:
Цветна марината със соев сос
“Есенна” пържола