Сряда – ден за готвене по японски! Макар че всеки ден е подходящ за подвизи в кухнята 🙂 За днес, мои мили читатели, съм ви приготвила една неочаквана комбинация: свинско месо, банани, мед и кокосови стърготини. Вижте рецептата, изненадайте скоро вашето семейство или вашите гости с нея и ми се похвалете!
Необходими продукти за 4 порции:
4 свински филета, всяко около 150 г
Черен пипер
1-2 банана според големината
2 стръка праз лук
2 с.л. кокосови стърготини
1 с.л. мед с.л. лимонов сок
4 клечки за зъби
Кикоман соев сос
Начин на приготвяне:
Начукваме филетата на много тънко, намазваме ги с Кикоман соев сос и ги поръсваме с черен пипер. Обелваме банана, нарязваме го по дължина на 4 парчета и ги поставяме във всяко филе. Нарязваме на тънки ивици праз лука и го слагаме при банана. Поливаме ги с лимоновия сок и меда и ги забождаме с клечка за зъби. Печем ги на барбекю, докато станат готови. Сервираме ги поръсени с кокосови стърготини и с класически японски ориз.
Приятно хапване!
2 Responses
Това е една много екстревагантна рецепта, определено ще я опитам!
О, да! 🙂