Кулинарното изкуство и в японската кухня изисква търпение и внимание. Понякога подготовката на едно ястие е по-дълга от същинското готвене. Но, резултатът си струва. Всяка рецепта е уникална не само със специфичните продукти в нея, но и с различните етапи на подготовка на продуктите. Днес ви предлагам една чудна цветна марината с главен герой – Кикоман соев сос.
Продукти за 10 порции
50 г доматено пюре
200 g айвар – (консервирана или прясно приготвена смес от смлени печени домати и патладжани)
По една червена , една зелена и една жълта чушка
300 мл Кикоман соев сос
1 супена лъжица едро смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Срязваме чушките на две, измиваме ги, нарязваме ги на малки кубчета и ги смесваме с доматеното пюре, айвара и соевия сос.
Тази марината е изключителна за месо, или пилешки шишчета, както и за стекове. А защо да не използваме и за гарнитура към салата или ориз. Всичко зависи от въображението на готвача.
За любознателните припомням някои рецепти, в които може да използвате цветна марината:
Наденички с глазура от мед и соев сос