Лятото дойде официално и мнозина се замисляме вече за екскурзии и пътешествия – близки и далечни. Днес ще отпътуваме виртуално и кулинарно за Испания с прекрасната “Лятна салата “Барселона”. Основните съставки са пиле, соев сос и апетит 🙂 Започваме.
Продукти за порции:
2 обезкостени и без кожа пилешки гърди
3 с.л. Кикоман соев сос лайт
1 консерва нахут – около 250 г
1 консурва обезсолени царевица консерва
1 голяма червена чушка, нарязана
1/3 връзка пресен магданоз, нарязан ситно
1/4 ч.ч. червен лук, нарязан ситно
2 с.л. зехтин
1-1/2 с.л. балсамов оцет
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. черен пипер смлян
Начин на приготвяне:
Задушаваме пилешкото месо в 2 ч.ч. вода, 1 с.л. Кикоман соев сос в покрит тиган от 12 до 15 минути или докато изчезне розовината в средата на месото. Отстраняваме го от водата и го охлаждаме. Накъсваме го на парчета и го поставяме в голяма, дълбока купа. Прибавяме остатналите продукти – нахута, царевицата, чушката, магданоза и черния пипер.. Покриваме с капак и слагаме в хладилника да се охлади напълно.
Междувременно смесваме 2 с.л. Кикоман соев сос, зехтина, оцета, чесъна на прах и черния пипер. Точно преди да сервираме, разбиваме отново добре дресинга и заливаме с него салатата.
Огладняхте ли, докато четохте рецептата 🙂 С мен винаги се случва точно така. И по традиция припомням за любознателните още 1 рецепта от региона на горещата Испания:
Емпанадас с мляно говеждо.