fbpx

Терияки бадеми за парти

Уикендът отмина, да живее уикендът! С многото свободно време и забавления! Нали знаете, че обичам гости, приятели… изобщо аз съм “парти тип”. Обичам за измислям интересно меню за празничните ни събирания. Затова ви споделям моята любима и превъзходна японска рецепта за Терияки бадеми за парти 🙂

Продукти:
ч.ч. сурови бадемиteriyaki
2 с.л. Кикоман Терияки Марината и сос
1 с.л.вода
1 с.л. кафява захар
1/8 -1/4 с.л. лют червен пипер (по желание)
½ с.л. олио

Начин на приготвяне
Загряваме фурната до 180 градуса и печем бадемите около 10 минути, без разбъркване. Изваждаме ги от фурната и ги охлаждаме.

Намаляваме температурата до 120 градуса. В тиган на средна температура сипваме Кикоман Терияки соса, водата, кафявата захар и червения пипер. Оставяме сместа да заври. Добавяме бадемите и печем 5 минути, като ги разбъркваме периодически, докато маринатата се изпари. Добавяме и олиото. В тавичка слагаме хартия за печене и разстиламе бадемите. Печем 5 минути. Разбъркваме ги и печем още 5 минути.
Изваждаме ги от фурната, изсипваме ги в голяма тава, така че да са само на 1 пласт и ги оставяме да изстинат.

Този път искам да завърша с “Весело парти настроение!”.
И ще ви издам друга моя любима рецепта за гости:
Азиатски кюфтета

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *