Мрачно и навъсено, времето навън няма да ни спре да си сготвим нещо вкусно и по японски. Предлагам тази вечер да запретнем ръкави в кухнята и да измайсторим “Свински филета с джинджифилов сос и Кикоман вкус” 🙂 Хайде!
Необходими продукти:
½ китайска зелка
½ морков
¼ краставица
8 чери домата или друг сорт, нарязани на половинка или четвъртинка
600 г свинско филе
½ връзка магданоз
100 г майонеза
За соса с джинджифил
15 г пресен корен джинджифил
7 с.л. саке или бяло вино
7 с.л. Кикоман соев сос
малко олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме/настъргваме зелето и моркова на фини сламки. Нарязваме краставица на парчета от 2-3 мм, а доматите – на половинки или четвъртинки.
Обелваме корена джинджифил и го настъргваме. Смесваме сакето и соевия сос Кикоман в голяма купа.
Загряваме олиото в тиган и сотираме месото от двете страни на висока температура. Попиваме от филето със салфетка излишната мазнина и сипваме джинджифиловия сос върху месото, докато се глазира.
Сервираме в чиния заедно със салатата и лъжичка майонеза, всичко поръсено с магданоз.
Приятен апетит!