За някои готвенето е задължение, за други – необходимост, за трети – професия, за четвърти – хоби, за пети – празник и удоволствие. А за вас, какво е готвенето? Любопитна съм да ми пишете 🙂
Японците имат специално отношение към храната и храненето. Ето защо всеки пък, когато избирам коя рецепта да споделя с вас, ми се иска да ви припомня разговора ми с Дора Сомова за японската кухня. Разбира се, няма да ви дотягам, но тя каза много важни неща за философията на храненето в Страната на изгряващото слънце. Е, стига повече предисловия, защото сигурно огладняхте от много думи 🙂 Преминаваме към действие, т.е. към приготвяне на днешното ястие – Фиеста пиле “Азия”, внимателно мариновано с Кикоман соев сос.
Продукти:
1/3 ч.ч. Кикоман соев сос
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
¼ ч.ч. босилек
½ ч.ч. зехтин
1 л. лук на прах
½ с.л. едро смлян черен пипер
пилешки гърди без кост
Начин на приготвяне:
Смесваме Кикоман соевия сос, лимоновия сос, чесъна, босилека, зехтина, лука на прах и черния пипер. Разбъркваме добре съставките, за да се получи хомогенна марината.
Слагаме пилето в маринатата и го оставяме в хладилника за 2 часа или за 1 нощ. Печем го на грил или на грил тиган. Сервираме го с любимата салата. А в унисон с хладните вече октомврийски дни – защо не и в компанията на Японска доматена супа.
Добър апетит!