В духа не само на Великден, но и на почти целия май месец, Теди Титова от Домашни Вкусотии ни очарова празнично с лесна рецепта за агнешко на грил тиган и фантастична Kikkoman Терияки марината.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки
500 г агнешко месо
150 мл Kikkoman Терияки марината
20 мл зехтин
3 скилидки чесън
мащерка
розмарин
черен пипер
микс зелени салати
Приготвяне
- Нарязвате агнешкото на тънки парчета.
- В купа слагате Kikkoman Терияки марината и зехтина. Кълцате чесъна, режете свежите билки и смесвате съставките за маринатата.
- Добавяте агнешкото и оставяте за няколко минути да се маринова.
- Загрявате чугунен грил тиган. Печете агнешкото за няколко минути от двете страни.
- Приготвяте салатата по Ваш вкус. Поднасяте готовото агнешко на грил тиган със свежа салата.
Още снимки от приготвянето на тази рецепта може да видите в блога на Теди Титова: Домашни Вкусотии