Гери е лицето, което стои зад един от любимите ни кулинарни блогове, Супичка. И въпреки, че ще прочетеш, че Супичка е пътеводител на новака в кухнята, Гери никак не е новак в тази сфера. И да, успяхме да се преборим да сложим нейна снимка. 🙂 Приятно четене!
Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?
Гладът за нещо вкусно. Преди безброй години, много ми се хапваше баница, помолих баба ми да приготви една, но точно в този момент тя нямаше време. Тогава купих едни кори, отворих старата домашна кулинарна книга и изпекох първата си баница. Рецептата е и една от първите в блога.
Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?
Един миг. Макар началото на Супичка да е 10 години назад във времето, целият живот на блога за мен е един вкусен миг.
Кой е най-големият ти учител в кухнята?
Апетитът за нещо вкусно. Винаги той ме е провокриал
Има ли вкусната рецепта тайна?
Тайна няма. Избираш добра рецепта, четеш внимателно и винаги, ама винаги, се получава.
Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?
Реално погледнато, ако нещо липсва в едно ястие, нищо не може да го оправи. Затова внимаваш от самото начало, за да не се налага “да го оправяш”.
Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?
Заради богатия вкус и неповторимия аромат. Дава характер на всяко ястие, променя го по вкусен начин. А любимо ястие нямам, но обичам салатите, овкусени със соев сос.
Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?
Няма такова. С подходящо настроение в комбинация с подходяща рецепта, правя всяко ястие възможно във всяка кухня.
Кое е общото между вкусното ястие и успешната връзка?
Добрият избор на качествени съставки. 🙂 Ако съставките не са подходящи, то няма да се получи. Нито връзката, нито ястието.
Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?
Елементът на изненада. Винаги нещо, което е неочаквано.
Кои са трите задължителни съставки на перфектната вечеря?
Добрата храна, освен това добрата храна и също добрата храна. А като четвърта съставка – правилната компания.
Как се задържа интересът на хората толкова време?
С любов и уважение към техните интереси. Супичка реално правим заедно – читатели и аз.
С какво щеше да се занимаваш днес, ако не умееше никак да готвиш?
Щях да се науча да готвя! 🙂
Сподели 3 неща, които не знаем за теб.
Обичам да хапвам навън, точно толкова, колкото да готвя вкъщи. Обичам да пътувам с влак и често ползвам старите български железници. Знам само три от рецептите си наизуст, затова винаги ползвам приложението на Супичка.
Супичка е и тук: facebook.com/supichka.patevoditel.na.novaka.v.kuhnyata