Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
35 минути
Калории
2899 kJ / 692 kcal
Съставки
тесто за пица по избор
1 с.л. олио
4 малки наденички от свинско месо
1 зелена чушка
1/2 лук
2 х 125 г моцарела
1/2 ч.л. чили сос (по избор)
1 стрък пресен лук
Приготвяне
- Загрейте фурната на 220°C. Подгответе тестото за пицата, според инструкцията на опаковката, ако е готово, или сследвайки класическа рецепта за тесто.
- В тиган сложете олиото и го загрейте, след което добавете нарязани на малки парчета наденичките – оставете ги да се запържат за около 3-4 минути. След това изключете котлона и добавете Kikkoman Терияки барбекю сос с чесън с около 50 мл вода. Оставете за още 2-3 минути на топлия котлон, като леко разбърквате.
- Разстилете тестото в една голяма тава или в две по-малки. Сложете отгоре наденичките със соса, след което добавете чушката и лука, нарязани на колелца.
- Оставете да се пече за около 6-7 минути, след което извадете от фурната и добавете върху пицата моцарелата. Отново върнете във фурната за още 5 минути, докато сиренето не започне леко да се топи.
- Накрая, поръсете с малко чили сос (по желание) и нарязан на колелца пресния лук.