fbpx
пица барбекю Терияки

Барбекю Терияки пица

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

35 минути

Калории

2899 kJ / 692 kcal

Съставки

  • тесто за пица по избор

  • 1 с.л. олио

  • 4 малки наденички от свинско месо

  • 100 мл Kikkoman Терияки барбекю сос с чесън

  • 1 зелена чушка

  • 1/2 лук

  • 2 х 125 г моцарела

  • 1/2 ч.л. чили сос (по избор)

  • 1 стрък пресен лук

Приготвяне

  • Загрейте фурната на 220°C. Подгответе тестото за пицата, според инструкцията на опаковката, ако е готово, или сследвайки класическа рецепта за тесто.
  • В тиган сложете олиото и го загрейте, след което добавете нарязани на малки парчета наденичките – оставете ги да се запържат за около 3-4 минути. След това изключете котлона и добавете Kikkoman Терияки барбекю сос с чесън с около 50 мл вода. Оставете за още 2-3 минути на топлия котлон, като леко разбърквате.
  • Разстилете тестото в една голяма тава или в две по-малки. Сложете отгоре наденичките със соса, след което добавете чушката и лука, нарязани на колелца.
  • Оставете да се пече за около 6-7 минути, след което извадете от фурната и добавете върху пицата моцарелата. Отново върнете във фурната за още 5 минути, докато сиренето не започне леко да се топи.
  • Накрая, поръсете с малко чили сос (по желание) и нарязан на колелца пресния лук. 
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *