Обичаме нестандартните кулинарни решения, а когато са и фантастично вкусни, с удоволствие ги споделяме. Скариди, Kikkoman Терияки BBQ сос с мед, телешко и миди Сен Жак са в основата на тази проста и наистина страхотно вкусна рецепта.
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
668 kJ / 158 kcal
Приготвяне
- Скаридено шишче. Разрежете всяка скарида по дължина, отворете я и хубаво я почистете. След това нанижете всяка половина на шишчето и гриловайте. Накрая намажете обилно с Kikkoman Терияки BBQ сос с мед.
- Телешко шишче. Изрежете твърдия край на аспержите, обелете и сотирайте. Нарежете на парчета от около 4 см. След това нарежете месото на ленти, обвийте всяка с фолио и използвайте чук за месо, за да направите месото малко по-крехко. Обвийте всяко парче аспержи с лента от месото и нанижете на шишчетата. Изпечете на грил и след това намажете обилно с Kikkoman Терияки BBQ сос с мед.
- Мидено шишче. С белачка нарежете тиквичката на тънки вертикални ленти. Обвийте всяка мида с тиквичка и нанижете на шишчето. Изпържете на тиган от двете страни и накрая намажете обилно с Kikkoman Терияки BBQ сос с мед.