fbpx
шишчета терияки

Микс Терияки шишчета

Обичаме нестандартните кулинарни решения, а когато са и фантастично вкусни, с удоволствие ги споделяме. Скариди, Kikkoman Терияки BBQ сос с мед, телешко и миди Сен Жак са в основата на тази проста и наистина страхотно вкусна рецепта.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

668 kJ / 158 kcal

Съставки за скаридено шишче

Съставки за телешко шишче

Съставки за мидено шишче

Приготвяне

  • Скаридено шишче. Разрежете всяка скарида по дължина, отворете я и хубаво я почистете. След това нанижете всяка половина на шишчето и гриловайте. Накрая намажете обилно с Kikkoman Терияки BBQ сос с мед.
  • Телешко шишче. Изрежете твърдия край на аспержите, обелете и сотирайте. Нарежете на парчета от около 4 см. След това нарежете месото на ленти, обвийте всяка с фолио и използвайте чук за месо, за да направите месото малко по-крехко. Обвийте всяко парче аспержи с лента от месото и нанижете на шишчетата. Изпечете на грил и след това намажете обилно с Kikkoman Терияки BBQ сос с мед.
  • Мидено шишче. С белачка нарежете тиквичката на тънки вертикални ленти. Обвийте всяка мида с тиквичка и нанижете на шишчето. Изпържете на тиган от двете страни и накрая намажете обилно с Kikkoman Терияки BBQ сос с мед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *